Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiener uit Kerkrade pakt grote landelijke dj-prijs

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 12:07

DJ Riley Miseré (13) uit Kerkrade heeft de landelijke Dancetour DJ Clash gewonnen en is daarmee de jongste artiest ooit die met die titel is gaan lopen.

De tiener won eerder al met overtuiging de Limburgse editie en stootte zo door naar de landelijke halve finales.

Maastricht
Dankzij de provinciale overwinning mocht dj Riley al draaien tijdens de Maastrichtse editie van Dancetour, op 28 mei van dit jaar. Daarnaast kreeg hij huiswerk; voor de halve finale moest hij een remix maken. Die plaat werd vervolgens online gezet, waarna mensen mochten stemmen op hun favoriet. De vier dj's met de meeste stemmen kregen een plek in de finale.

Finale
Met bijna zevenhonderd stemmen kwam de talentvolle Kerkradenaar in de finale terecht. Het maakte hem de jongste finalist ooit. Des te specialer was zijn uiteindelijke overwinning. "Dat is best wel een dingetje", vertelt een trotse Riley aan 1Limburg.

Ervaren rot
Ondanks zijn leeftijd is Riley al even bezig naam voor zichzelf te maken. "Ik dj al ruim vijf jaar en heb al op grote festivals als Parkcity Live en Solar Weekend gestaan", legt hij uit. "Ik ben zelfs geïnterviewd en daarna aangekondigd door Giel Beelen op Solar Weekend."

Dancetour
​Ook zijn Dancetour-titel is geen kleinigheid. In de dancescene is het landelijke festival al een begrip sinds 2001. Maastricht kent sinds 2004 een eigen editie, maar Dancetour doet ook andere grote steden als Den Haag, Eindhoven en Enschede aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen