Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiener uit Kerkrade pakt grote landelijke dj-prijs

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 12:07

DJ Riley Miseré (13) uit Kerkrade heeft de landelijke Dancetour DJ Clash gewonnen en is daarmee de jongste artiest ooit die met die titel is gaan lopen.

De tiener won eerder al met overtuiging de Limburgse editie en stootte zo door naar de landelijke halve finales.

Maastricht
Dankzij de provinciale overwinning mocht dj Riley al draaien tijdens de Maastrichtse editie van Dancetour, op 28 mei van dit jaar. Daarnaast kreeg hij huiswerk; voor de halve finale moest hij een remix maken. Die plaat werd vervolgens online gezet, waarna mensen mochten stemmen op hun favoriet. De vier dj's met de meeste stemmen kregen een plek in de finale.

Finale
Met bijna zevenhonderd stemmen kwam de talentvolle Kerkradenaar in de finale terecht. Het maakte hem de jongste finalist ooit. Des te specialer was zijn uiteindelijke overwinning. "Dat is best wel een dingetje", vertelt een trotse Riley aan 1Limburg.

Ervaren rot
Ondanks zijn leeftijd is Riley al even bezig naam voor zichzelf te maken. "Ik dj al ruim vijf jaar en heb al op grote festivals als Parkcity Live en Solar Weekend gestaan", legt hij uit. "Ik ben zelfs geïnterviewd en daarna aangekondigd door Giel Beelen op Solar Weekend."

Dancetour
​Ook zijn Dancetour-titel is geen kleinigheid. In de dancescene is het landelijke festival al een begrip sinds 2001. Maastricht kent sinds 2004 een eigen editie, maar Dancetour doet ook andere grote steden als Den Haag, Eindhoven en Enschede aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen