Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiener uit Kerkrade pakt grote landelijke dj-prijs

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 12:07

DJ Riley Miseré (13) uit Kerkrade heeft de landelijke Dancetour DJ Clash gewonnen en is daarmee de jongste artiest ooit die met die titel is gaan lopen.

De tiener won eerder al met overtuiging de Limburgse editie en stootte zo door naar de landelijke halve finales.

Maastricht
Dankzij de provinciale overwinning mocht dj Riley al draaien tijdens de Maastrichtse editie van Dancetour, op 28 mei van dit jaar. Daarnaast kreeg hij huiswerk; voor de halve finale moest hij een remix maken. Die plaat werd vervolgens online gezet, waarna mensen mochten stemmen op hun favoriet. De vier dj's met de meeste stemmen kregen een plek in de finale.

Finale
Met bijna zevenhonderd stemmen kwam de talentvolle Kerkradenaar in de finale terecht. Het maakte hem de jongste finalist ooit. Des te specialer was zijn uiteindelijke overwinning. "Dat is best wel een dingetje", vertelt een trotse Riley aan 1Limburg.

Ervaren rot
Ondanks zijn leeftijd is Riley al even bezig naam voor zichzelf te maken. "Ik dj al ruim vijf jaar en heb al op grote festivals als Parkcity Live en Solar Weekend gestaan", legt hij uit. "Ik ben zelfs geïnterviewd en daarna aangekondigd door Giel Beelen op Solar Weekend."

Dancetour
​Ook zijn Dancetour-titel is geen kleinigheid. In de dancescene is het landelijke festival al een begrip sinds 2001. Maastricht kent sinds 2004 een eigen editie, maar Dancetour doet ook andere grote steden als Den Haag, Eindhoven en Enschede aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen