Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiener uit Kerkrade pakt grote landelijke dj-prijs

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 12:07

DJ Riley Miseré (13) uit Kerkrade heeft de landelijke Dancetour DJ Clash gewonnen en is daarmee de jongste artiest ooit die met die titel is gaan lopen.

De tiener won eerder al met overtuiging de Limburgse editie en stootte zo door naar de landelijke halve finales.

Maastricht
Dankzij de provinciale overwinning mocht dj Riley al draaien tijdens de Maastrichtse editie van Dancetour, op 28 mei van dit jaar. Daarnaast kreeg hij huiswerk; voor de halve finale moest hij een remix maken. Die plaat werd vervolgens online gezet, waarna mensen mochten stemmen op hun favoriet. De vier dj's met de meeste stemmen kregen een plek in de finale.

Finale
Met bijna zevenhonderd stemmen kwam de talentvolle Kerkradenaar in de finale terecht. Het maakte hem de jongste finalist ooit. Des te specialer was zijn uiteindelijke overwinning. "Dat is best wel een dingetje", vertelt een trotse Riley aan 1Limburg.

Ervaren rot
Ondanks zijn leeftijd is Riley al even bezig naam voor zichzelf te maken. "Ik dj al ruim vijf jaar en heb al op grote festivals als Parkcity Live en Solar Weekend gestaan", legt hij uit. "Ik ben zelfs geïnterviewd en daarna aangekondigd door Giel Beelen op Solar Weekend."

Dancetour
​Ook zijn Dancetour-titel is geen kleinigheid. In de dancescene is het landelijke festival al een begrip sinds 2001. Maastricht kent sinds 2004 een eigen editie, maar Dancetour doet ook andere grote steden als Den Haag, Eindhoven en Enschede aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen