Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiener opgepakt voor steekpartij en mishandeling

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2020 - 16:25

De politie heeft een 14-jarige jongen uit de Belgische grensplaats Riemst opgepakt voor een steekpartij in Maastricht. Mogelijk is hij eerder ook betrokken geweest bij een mishandeling.

De tiener is zaterdag op het politiebureau aangehouden, zo meldt de politie.

Steekpartij
De 14-jarige Belg wordt verdacht van een steekincident, dat woensdagavond op de Weert in Maastricht plaatsvond. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Het is nog onduidelijk waarom een mes werd getrokken.

Lees ook: Lichtgewonde bij steekpartij Maastricht

Gewelddadige beroving
Mogelijk is de tiener ook betrokken geweest bij een mishandeling en beroving in het Frontenpark. Zondagavond 3 mei heeft een 15-jarige jongen daar een gebroken neus, een hersenschudding en kneuzingen over zijn hele lijf opgelopen nadat hij door een groepje werd belaagd. Het slachtoffer werd geschopt, geslagen en bespuugd. Daarna is hij beroofd van zijn gsm, portemonnee en jas.

Lees ook: Tiener heeft hersenschudding en gebroken neus na beroving

De 14-jarige Belg zit vast. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vanwege de leeftijd van de verdachte kan de politie niet meer informatie verschaffen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen