Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiener met donorhart voor goed doel naar top Ventoux

Geplaatst opdinsdag 12 september 2017 - 11:22
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: Istock

Twee jaar nadat hij een donorhart kreeg, fietst volgende week een veertienjarige jongen uit Baarlo naar de top van de Mont Ventoux.

Lucas wil met zijn actie geld inzamelen voor de stichting Hartedroom. Om daarmee onderzoek mogelijk te maken naar cardiomyopathie, een spierziekte aan het hart waar Lucas zelf ook aan leed. Twee jaar geleden kreeg hij een nieuw hart, sindsdien gaat het prima met de jonge Baarlonaar.

Dinsdag kreeg hij groen licht van zijn cardioloog in het Sophia kinderziekenhuis. Lucas mag de Ventoux gaan beklimmen.

Hartedroom
Volgende week beklimmen 61 wielrenners de Mont Ventoux voor de stichting Hartedroom. Tien deelnemers komen net als Lucas uit Baarlo. Lucas fietst omhoog met zijn oom Huub Beekman, die al jaren traint met zijn neefje. "Samen met een gezin uit Weert, dat ook met deze ziekte te maken had, hebben we de schouders gezet onder dit initiatief. Heel Baarlo kent het verhaal van Lucas, we worden echt gesteund hier", zo zegt Huub Beekman.

Geen carrière
De Mont Ventoux zal niet het startpunt zijn van een wielercarrière voor Lucas. "Hierna stop ik, dan raak ik geen fiets meer aan", aldus de jonge Lucas.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Het herfstweer heeft ook mooie kanten

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse sportnieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop