Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tienduizenden onterechte boetes trajectcontrole A2-tunnel'

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 7:51

Er zouden tienduizenden mensen door het Openbaar Ministerie (OM) onterecht beboet zijn bij de trajectcontrole van de A2-tunnel in Maastricht.

Reden hiervan is de onduidelijke bebording, bij de Willem-Alexandertunnel, die voor weggebruikers de maximumsnelheid moeten aanduiden. Zo blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter uit Maastricht in de zaak die één beboete automobilist heeft aangespannen, meldt De Limburger.

Misverstanden
De snelheidsovertreding die sinds de start van de trajectcontrole in maart 2017 tot april 2018 zijn begaan zijn volgens de kantonrechter het gevolg van een onduidelijke nieuwe verkeerssituatie op een druk knooppunt waarbij het voor alle verkeersdeelnemers wennen was. "Juist in zo'n situatie is het van belang dat er geen misverstanden kunnen ontstaan omtrent de maximumsnelheid", zo zegt de rechter volgens de krant.

Beduidend verschil
In de onderste tunnelbuizen, op de A2, is een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur toegestaan.In de bovenste tunnelbuizen, op de N2, mag er 80 kilometer per uur gereden worden. Als weggebruikers de tunnel naderen lopen de A2 en de N2 parallel aan elkaar. Langs de A2 stonden aan beide kanten borden, maar langs N2 daarentegen niet. De krant schrijft dat inmiddels langs de N2 de bebording is aangepast en dat is een "beduidend verschil met eerdere situatie", volgens de rechtbank.

Het OM kan nog geen duidelijkheid geven over wat precies de gevolgen zijn van de uitspraak voor de eerder geflitste weggebruikers. "Wij bestuderen de uitspraak op dit moment", laat een woordvoerder van het OM weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen