Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tienduizenden onterechte boetes trajectcontrole A2-tunnel'

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 7:51

Er zouden tienduizenden mensen door het Openbaar Ministerie (OM) onterecht beboet zijn bij de trajectcontrole van de A2-tunnel in Maastricht.

Reden hiervan is de onduidelijke bebording, bij de Willem-Alexandertunnel, die voor weggebruikers de maximumsnelheid moeten aanduiden. Zo blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter uit Maastricht in de zaak die één beboete automobilist heeft aangespannen, meldt De Limburger.

Misverstanden
De snelheidsovertreding die sinds de start van de trajectcontrole in maart 2017 tot april 2018 zijn begaan zijn volgens de kantonrechter het gevolg van een onduidelijke nieuwe verkeerssituatie op een druk knooppunt waarbij het voor alle verkeersdeelnemers wennen was. "Juist in zo'n situatie is het van belang dat er geen misverstanden kunnen ontstaan omtrent de maximumsnelheid", zo zegt de rechter volgens de krant.

Beduidend verschil
In de onderste tunnelbuizen, op de A2, is een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur toegestaan.In de bovenste tunnelbuizen, op de N2, mag er 80 kilometer per uur gereden worden. Als weggebruikers de tunnel naderen lopen de A2 en de N2 parallel aan elkaar. Langs de A2 stonden aan beide kanten borden, maar langs N2 daarentegen niet. De krant schrijft dat inmiddels langs de N2 de bebording is aangepast en dat is een "beduidend verschil met eerdere situatie", volgens de rechtbank.

Het OM kan nog geen duidelijkheid geven over wat precies de gevolgen zijn van de uitspraak voor de eerder geflitste weggebruikers. "Wij bestuderen de uitspraak op dit moment", laat een woordvoerder van het OM weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen