Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Tienduizenden onterechte boetes trajectcontrole A2-tunnel'

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 7:51

Er zouden tienduizenden mensen door het Openbaar Ministerie (OM) onterecht beboet zijn bij de trajectcontrole van de A2-tunnel in Maastricht.

Reden hiervan is de onduidelijke bebording, bij de Willem-Alexandertunnel, die voor weggebruikers de maximumsnelheid moeten aanduiden. Zo blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter uit Maastricht in de zaak die één beboete automobilist heeft aangespannen, meldt De Limburger.

Misverstanden
De snelheidsovertreding die sinds de start van de trajectcontrole in maart 2017 tot april 2018 zijn begaan zijn volgens de kantonrechter het gevolg van een onduidelijke nieuwe verkeerssituatie op een druk knooppunt waarbij het voor alle verkeersdeelnemers wennen was. "Juist in zo'n situatie is het van belang dat er geen misverstanden kunnen ontstaan omtrent de maximumsnelheid", zo zegt de rechter volgens de krant.

Beduidend verschil
In de onderste tunnelbuizen, op de A2, is een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur toegestaan.In de bovenste tunnelbuizen, op de N2, mag er 80 kilometer per uur gereden worden. Als weggebruikers de tunnel naderen lopen de A2 en de N2 parallel aan elkaar. Langs de A2 stonden aan beide kanten borden, maar langs N2 daarentegen niet. De krant schrijft dat inmiddels langs de N2 de bebording is aangepast en dat is een "beduidend verschil met eerdere situatie", volgens de rechtbank.

Het OM kan nog geen duidelijkheid geven over wat precies de gevolgen zijn van de uitspraak voor de eerder geflitste weggebruikers. "Wij bestuderen de uitspraak op dit moment", laat een woordvoerder van het OM weten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen