Overslaan en naar de inhoud gaan

Tienduizenden huishoudens Midden-Limburg zonder water

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 14:22

Een groot deel van Midden-Limburg zat donderdagmiddag zonder drinkwater.

Op zo'n 29.000 adressen in Roermond, Herkenbosch, Melick, Herten en omgeving viel de druk op de kraan rond 13:45 uur weg.

Pompstation
Oorzaak was een probleem bij een pompstation dat ervoor zorgt dat er voldoende druk op de leiding staat. Volgens een woordvoerder van waterleidingbedrijf WML is die zogenoemde drukvermeerderingsinstallatie weer opnieuw opgestart waardoor de druk langzaam terugkomt. Wel kan het nog even duren voordat het water dat uit de kraan komt weer helder is.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Monteurs van WML gaan dit onderzoeken om vergelijkbare problemen in de toekomst waar mogelijk te voorkomen.

Afbeelding: Waterstoringen.nl

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen