Overslaan en naar de inhoud gaan

Tienduizenden euro's aan designerkleding gestolen in Sittard

Geplaatst opzondag 26 september 2021 - 11:27

Een groep inbrekers heeft voor tienduizenden euro's aan designerkleding gestolen uit Labels, een kledingwinkel in Sittard. De roof lijkt tot in de puntjes voorbereid.

De inbrekers sloegen toe in de nacht van woensdag op donderdag.

Alles afgezet
Toen de politie ter plaatse kwam op de Putstraat, waren de rovers net weg. "Ze hebben wel alles geprobeerd om ze te pakken te krijgen", zegt Labels-eigenaar Rob Ehlen, die de zaak runt met zijn vrouw Margot en zoon Ramon. "Alle ontsnappingsroutes waren afgezet door de politie. Ze zijn helaas toch ontkomen. De ladder die ze hebben gebruikt, hebben ze gewoon laten staan."

Video: L1

Populaire merken
De kledingroof werd professioneel aangepakt. "We denken dat ze hier enkele dagen eerder al zijn geweest om de zaak te verkennen", zegt zoon Ramon. "Ze hebben ook niet blind wat kleding in een zak gestopt, maar heel specifiek de spullen uitgezocht. We hebben van Balenciaga bijvoorbeeld verschillende kleding, maar ze hebben alleen de trui gepakt die het beste verkoopt."

Wat bovendien opvalt, is dat de inbrekers voor populaire merken zijn gegaan. "Amiri, Balenciaga, Dior, dat soort merken. Er zijn rappers die hier komen en in één keer vier broeken van Amiri kopen", zegt Ramon. "Je ziet dat de populariteit van zo'n merk dan groeit, maar het zijn broeken van minimaal 1000 euro per stuk. Dat kan niet iedereen betalen. Dan gaan mensen andere dingen verzinnen, heel zuur."

'Doet pijn'
Ramon zegt nog druk bezig te zijn met het berekenen van de schade, maar een eerste optelsom levert een schadepost tussen de 20.000 en 30.000 euro op. "De kledingstukken krijgen we ook niet meer terug. Die zijn zo exclusief, die kan je meestal niet meer nabestellen. Het is verder verzekeringswerk, maar we hebben twaalf jaar lang veel energie en passie in deze zaak gestoken. En dan zijn er mensen die iets van je afpakken. Dat doet echt wel even pijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen