Overslaan en naar de inhoud gaan

Tienduizend Koerden verwacht in Landgraaf voor demonstratie

Geplaatst opvrijdag 24 september 2021 - 17:07

Zo’n tienduizend Koerden uit met name Nederland, Duitsland en België worden zaterdagmiddag op het Pinkpopterrein in Landgraaf verwacht voor een demonstratie.

Het doel van de manifestatie is om de problematiek in het Midden-Oosten rondom de Koerden onder de aandacht te brengen.

Jaarlijks festival
De organisatie is in handen van Demned, de Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan. De demonstratie is onderdeel van het jaarlijkse Internationale Koerdische Cultuurfestival.

Dat een van de grootste evenementen voor Koerden is in Europa. Deelnemers reizen van heinde en verre om familie en vrienden te ontmoeten.

Grote drukte
De gemeente waarschuwt voor drukte op de weg rondom de begin- en eindtijd van de manifestatie. Het festival duurt van 12:00 uur tot 18:00 uur. De meeste deelnemers komen met de auto.

Rustig verloop
“Met de organisatie van Demned zijn afspraken gemaakt over een goed en veilig verloop van de demonstratie. We hebben er vertrouwen in dat deze afspraken goed worden nageleefd. We gaan ervan uit dat de demonstratie rustig verloopt”, laat de gemeente Landgraaf weten.

Lees ook: Koerden demonstreren op station Maastricht

In 1994 kwamen er zo'n 40.000 Koerden uit alle delen van Europa bijeen op de toenmalige draf- en renbaan voor een manifestatie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen