Overslaan en naar de inhoud gaan

Tienduizend euro buitgemaakt bij schutterij Roggel

Geplaatst opdonderdag 27 oktober 2016 - 17:55

Schutterij Sint Petrus in Roggel is het doelwit geweest van inbrekers.

De schadepost bedraagt volgens de vereniging een slordige tienduizend euro. De schutterij heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal en vernieling.

Lood en kabels
Inbrekers verschaften zich vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag toegang tot het clublokaal aan het Roligt. Daar ontvreemdden ze onder meer stroomkabels - bedoeld om een schuttersfeest van elektriciteit te voorzien - en voor bijna 400 kilo aan loden kogels. Tevens vernielden ze de afrastering en richtten ze forse materiële schade in het clublokaal aan.

Flinke knauw
Volgens secretaris Steven Vissers is de vereniging voor zo’n tienduizend euro gedupeerd. Hij spreekt van een ‘flinke knauw’. "We hebben jarenlang gespaard voor de verbouwing van onze accommodatie. Daar wilden we het komende winterseizoen werk van maken. Dat gaat nu niet meer door. Het gereserveerde geld voor de verbouwing moeten we nu gebruiken voor het herstellen van de schade die de inbrekers hebben aangericht."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Looddieven plunderen dak gemeenschapshuis Moorveld
Politie arresteert looddief uit Heerlen op dak
Gele kanarie
Dieven stelen 40 kanaries in Roggel
Dieven stelen zes maanden oude puppy
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen