Overslaan en naar de inhoud gaan

Tienduizend euro buitgemaakt bij schutterij Roggel

Geplaatst opdonderdag 27 oktober 2016 - 17:55

Schutterij Sint Petrus in Roggel is het doelwit geweest van inbrekers.

De schadepost bedraagt volgens de vereniging een slordige tienduizend euro. De schutterij heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal en vernieling.

Lood en kabels
Inbrekers verschaften zich vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag toegang tot het clublokaal aan het Roligt. Daar ontvreemdden ze onder meer stroomkabels - bedoeld om een schuttersfeest van elektriciteit te voorzien - en voor bijna 400 kilo aan loden kogels. Tevens vernielden ze de afrastering en richtten ze forse materiële schade in het clublokaal aan.

Flinke knauw
Volgens secretaris Steven Vissers is de vereniging voor zo’n tienduizend euro gedupeerd. Hij spreekt van een ‘flinke knauw’. "We hebben jarenlang gespaard voor de verbouwing van onze accommodatie. Daar wilden we het komende winterseizoen werk van maken. Dat gaat nu niet meer door. Het gereserveerde geld voor de verbouwing moeten we nu gebruiken voor het herstellen van de schade die de inbrekers hebben aangericht."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Looddieven plunderen dak gemeenschapshuis Moorveld
Politie arresteert looddief uit Heerlen op dak
schutterij
Schutterij Sint Odilia Ospeldijk zonder kogels na loodroof
Gele kanarie
Dieven stelen 40 kanaries in Roggel
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen