Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien ziekenhuizen in Limburg en Brabant gaan samenwerken

Geplaatst opdonderdag 29 september 2016 - 17:48

Niet meer ieder voor zich, maar samen de strijd aangaan tegen kanker. Dat is het idee achter de regionale samenwerking OncoZON.

Tien ziekenhuizen en klinieken in Limburg en Brabant zetten donderdag in Roermond een handtekening onder OncoZON. Die samenwerking moet de hoogste kwaliteit kankerbehandeling bieden. Dichtbij huis als het kan, verder van huis als het moet.

Specialisatie
Volgens de ziekenhuizen hoeven patiënten niet bang te zijn dat ze van de ene instelling naar de andere worden gestuurd. Alleen als de specialisatie bij een van de ziekenhuizen dermate beter is, wordt een patiënt doorverwezen.

Werkgroepen
Per type kanker of tumor worden werkgroepen ingericht, waarin de specialisten met elkaar op zoek gaan naar de beste zorg. Daardoor moet de kankerbestrijding in elk ziekenhuis gelijkwaardig en hoogwaardig worden.

Ziekenhuizen
De Limburgse klinieken die samenwerken zijn Maastricht UMC+, Laurentius Ziekenhuis, St. Jans Gasthuis Weert, VieCuri Medisch Centrum, Zuyderland, bestralingskliniek Maastro Clinic. In Brabant gaat het om Catharina Ziekenhuis, Elkerliek ziekenhuis, St. Anna Ziekenhuis en Máxima Medisch centrum.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ziekenhuizen gaan samen kanker te lijf
Meer kankerpatiënten bezoeken Belgische ziekenhuizen
Ziekenhuizen in Euregio gaan samenwerken bij kankerzorg
stock kanker borstkanker
Kankerspecialisten: ga naar een arts als je klachten hebt
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen