Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien vluchten Weeze geschrapt door staking Ryanair

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 10:05

Op vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Bergen, gaan vrijdag tien van de achttien vluchten niet door vanwege de staking bij Ryanair.

Volgens woordvoerder Holger ter Horst zijn er vrijdagochtend wel twee Ryanair-vluchten op tijd vertrokken. Hij hoopt dat de overige zeven vluchten die voor vrijdagmiddag op het programma staan, ook op tijd zullen vertrekken.

Vluchten
Vanaf Weeze zouden achttien Ryanair-toestellen vertrekken naar verschillende bestemmingen in Europa en Marokko. De vluchten naar Ancona, Bari, Milaan en Palermo in Italië gaan niet door, net als die naar Alicante, Barcelona en Palma in Spanje. Ook de vluchten naar Rabat (Marokko), Bydgoszcz (Polen) en Faro (Portugal) zijn geannuleerd.

Alle reizigers zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Zij kunnen kiezen voor een andere vlucht, of hun geld terugkrijgen.

Check je vlucht
Woordvoerder Holgere ter Horst van vliegveld Weeze kon niet garanderen dat de overige zeven vluchten van Ryanair die nog voor vrijdag gepland staan, ook daadwerkelijk zullen vertrekken. Hij verwijst reizigers naar de vertrektijden op de site van de luchthaven.

Laatste moment
Op Eindhoven Airport werd vrijdagochtend een half uur voor vertrek een vlucht naar Londen alsnog geannuleerd. De reizigers waren al voorbij de douane toen via het vluchtschema doorsijpelde dat de reis niet doorging. Ze moesten omkeren en kregen van Ryanair een briefje in de hand gedrukt met excuses.

Lees ook: Passagiers Ryanair onverrichter zake op vliegveld Weeze

Conflict
De piloten van Ryanair leggen vrijdag hun werk neer uit onvrede over met name de arbeidsvoorwaarden die de vliegmaatschappij voor haar personeel hanteert. Verder vinden de bonden in alle betrokken landen dat de lokale arbeidswetgeving van kracht moet zijn op de arbeidscontracten. De vijftig Nederlandse Ryanair-vliegers vallen tot dusver onder soepelere Ierse wetten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen