Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien minuten voor werktijd afwezig: ontslag onterecht

Geplaatst opdinsdag 24 november 2020 - 20:42

Distributiebedrijf Dimass in Haelen is door de kantonrechter teruggefloten nadat het een medewerkster had ontslagen die niet altijd tien minuten voor aanvang van haar dienst aanwezig was.

Dat meldt de website van RTL Nieuws dinsdagavond.

"Als het bedrijf er zoveel aan gelegen is dat personeel eerder op het werk verschijnt, dan moet die extra tijd ook betaald worden", zo oordeelt de rechtbank in Roermond.

Huisregels
De vrouw begon in april van dit jaar bij Dimass. Het distributiebedrijf uit Haelen zorgt voor de afhandeling en verzending van bestellingen voor webshops. Medewerkers wordt er in de huisregels op gewezen dat ze tien minuten voor hun dienst aanwezig moeten zijn. Anders zou er te weinig tijd overblijven voor instructies van een leidinggevende en een goede overdracht tussen de wisselende ploegen gaan haperen.

De ontslagen vrouw verzaakte in de ogen van Dimass te vaak. Na herhaalde waarschuwingen werd ze begin september op staande voet ontslagen.

Ontslagvergoeding
Daarop stapte de vrouw naar de rechter, die haar gelijk gaf. Volgens de kantonrechter in Roermond is het gedrag van de vrouw geen reden voor een ontslag op staande voet. Die verklaarde haar dienstbeëindiging dan ook nietig. Dimass moet de medewerkster het salaris betalen over september en oktober. Het distributiebedrijf moet ook de cursuskosten, ontslagvergoeding en juridische kosten betalen. In totaal gaat het om een vergoeding van bijna 6000 euro. Naar verluidt heeft de vrouw intussen een andere baan.

'Stok om hond mee te slaan'
Dimass-directeur Peter Walraven laat aan RTL weten dat hij zich niet druk maakt over de verloren zaak. "Wij wilden om meerdere redenen van die werkneemster af. Zij had voor 13.000 euro schade gereden in het magazijn en al zo'n zeven laptops versleten. Maar omdat dat geen reden voor ontslag is, zochten wij een stok om de hond mee te slaan."

Volgens de directeur zou de vrouw vaak ook niet op tijd aan haar werk zijn begonnen. "Dat staat verkeerd in de uitspraak, omdat wij het niet helder in de ontslagbrief hebben gezet. Dat kost ons nu wat geld. Maar dat is prima, want wij zijn blij dat we er zo vanaf zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen