Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien miljoen kilo afval opgeruimd in Maasbracht

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 7:30

Het opruimen van afval bij de failliete afvalverwerker Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht heeft de gemeente Maasgouw tot op heden ruim 1,2 miljoen euro gekost.

Of de gemeente dat geld ooit terugziet, is de vraag. Het verwijderen van het teveel aan afval op het terrein aan de S. Houbenweg vond de afgelopen weken plaats.

Tien miljoen kilo
Op last van de gemeente is in totaal bijna tien miljoen kilo afval verwijderd om de situatie op het terrein weer te laten voldoen aan de volgens de gemeente geldende vergunning uit 2006.

Broei
Maasgouw besloot in januari van dit jaar MSZ te gelasten het teveel aan afval zelf op te ruimen, maar omdat het bedrijf daar in de ogen van de gemeente zelf niet serieus werk van maakte, greep Maasgouw in. De eerste keer al in maart omdat broei in de berg afval was geconstateerd.

Het bedrijf ging in juni failliet. Op dit moment lopen er nog verschillende bezwaren van het bedrijf tegen het ingrijpen van de gemeente.

'Gelijk krijgen'
Balder Lamers, advocaat van MSZ-directeur Erik Davids uit Hout-Blerick, laat weten dat zijn cliƫnt er nog steeds van overtuigd is dat de gemeente te snel en te hard heeft ingegrepen. "We zullen dan ook de volledige juridische weg bewandelen om ons gelijk te krijgen."

Discussie
Daarbij zal niet alleen het directe ingrijpen van de gemeente onderwerp van discussie zijn, ook had volgens MSZ een andere vergunning leidend moeten zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat we goed en adequaat gehandeld hebben", laat burgemeester Stef Strous weten. "We zullen er alles aan doen om het geld terug te krijgen. Als dat niet lukt, delen gemeente en provincie de kosten."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet
Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw
Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid
Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen