Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien miljoen kilo afval opgeruimd in Maasbracht

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 7:30

Het opruimen van afval bij de failliete afvalverwerker Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht heeft de gemeente Maasgouw tot op heden ruim 1,2 miljoen euro gekost.

Of de gemeente dat geld ooit terugziet, is de vraag. Het verwijderen van het teveel aan afval op het terrein aan de S. Houbenweg vond de afgelopen weken plaats.

Tien miljoen kilo
Op last van de gemeente is in totaal bijna tien miljoen kilo afval verwijderd om de situatie op het terrein weer te laten voldoen aan de volgens de gemeente geldende vergunning uit 2006.

Broei
Maasgouw besloot in januari van dit jaar MSZ te gelasten het teveel aan afval zelf op te ruimen, maar omdat het bedrijf daar in de ogen van de gemeente zelf niet serieus werk van maakte, greep Maasgouw in. De eerste keer al in maart omdat broei in de berg afval was geconstateerd.

Het bedrijf ging in juni failliet. Op dit moment lopen er nog verschillende bezwaren van het bedrijf tegen het ingrijpen van de gemeente.

'Gelijk krijgen'
Balder Lamers, advocaat van MSZ-directeur Erik Davids uit Hout-Blerick, laat weten dat zijn cliënt er nog steeds van overtuigd is dat de gemeente te snel en te hard heeft ingegrepen. "We zullen dan ook de volledige juridische weg bewandelen om ons gelijk te krijgen."

Discussie
Daarbij zal niet alleen het directe ingrijpen van de gemeente onderwerp van discussie zijn, ook had volgens MSZ een andere vergunning leidend moeten zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat we goed en adequaat gehandeld hebben", laat burgemeester Stef Strous weten. "We zullen er alles aan doen om het geld terug te krijgen. Als dat niet lukt, delen gemeente en provincie de kosten."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet
Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw
Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid
Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen