Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien miljoen extra gepompt in project Grensmaas

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 6:00

Het Consortium Grensmaas heeft extra moeten investeren om het Grensmaas project op tijd af te krijgen.

Omdat de verkoop van zand en grind door de economische crisis achterliep bij de verwachtingen, was tien miljoen euro extra nodig van de aandeelhouders. Dat zei directeur Kees van der Veeken van het Consortium Grensmaas donderdag bij de feestelijke bijeenkomst in Itteren. Daar werd langs de Maas een gedenksteen onthuld

Overstroming
Door het verbreden en uitdiepen van de Maas is de kans op een overstroming van de rivier volgens berekeningen nog maar eens in de 250 jaar waar het eerder eens in de vijftig jaar was.

Verkoop van zand en grind
Het geld van het project -700 miljoen euro - moet uiteindelijk komen door de verkoop van zand en grind. Het Consortium mag nog de komende acht jaar grind en zand winnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen