Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien jaar lang geen coffeeshop op probleemlocatie Heerlen

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 12:04

Als het aan de gemeente Heerlen ligt, komt er de komende tien jaar geen nieuwe coffeeshop meer op een probleemlocatie in de wijk Heerlerbaan.

Op die manier moet worden voorkomen dat de overlast die er rond de voormalige coffeeshop The Brothers hing, weer terugkomt.

Beschermen
De openbare orde en veiligheid waren rond de coffeeshop stelselmatig in het geding. Om de overlast tegen te gaan, besloot de gemeente de vergunning van de coffeeshop in te trekken en de zaak te sluiten. Burgemeester Emiel Roemer wil omwonenden en ondernemers in de buurt nu voor langere tijd beschermen door een nieuwe drugszaak voor langere tijd te verbieden.

Lees ook: Wat gebeurde er tijdens de schietpartij bij de coffeeshop?

Rechter
Alleen de rechter kan nog roet in het eten gooien, als wordt besloten dat de gemeente destijds de vergunning onterecht heeft ingetrokken. Dan valt een heropening van The Brothers op de Heerlerbaan niet uit te sluiten.

Andere plek in de wijk
Het Heerlense besluit betekent overigens niet dat er helemaal geen nieuwe coffeeshop in de wijk kan komen. Er is nog steeds ruimte voor drie shops in de gemeente, waarvan er één in Heerlen-Zuid kan komen. "Als de rechter besluit dat we de vergunning van The Brothers terecht introkken, mogen andere kandidaten een aanvraag indienen voor een coffeeshop in Heerlen-Zuid", laat de gemeente weten. "Kandidaten die een vergunning willen voor een coffeeshop zullen aan strenge eisen moeten voldoen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen