Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien jaar lang geen coffeeshop op probleemlocatie Heerlen

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 12:04

Als het aan de gemeente Heerlen ligt, komt er de komende tien jaar geen nieuwe coffeeshop meer op een probleemlocatie in de wijk Heerlerbaan.

Op die manier moet worden voorkomen dat de overlast die er rond de voormalige coffeeshop The Brothers hing, weer terugkomt.

Beschermen
De openbare orde en veiligheid waren rond de coffeeshop stelselmatig in het geding. Om de overlast tegen te gaan, besloot de gemeente de vergunning van de coffeeshop in te trekken en de zaak te sluiten. Burgemeester Emiel Roemer wil omwonenden en ondernemers in de buurt nu voor langere tijd beschermen door een nieuwe drugszaak voor langere tijd te verbieden.

Lees ook: Wat gebeurde er tijdens de schietpartij bij de coffeeshop?

Rechter
Alleen de rechter kan nog roet in het eten gooien, als wordt besloten dat de gemeente destijds de vergunning onterecht heeft ingetrokken. Dan valt een heropening van The Brothers op de Heerlerbaan niet uit te sluiten.

Andere plek in de wijk
Het Heerlense besluit betekent overigens niet dat er helemaal geen nieuwe coffeeshop in de wijk kan komen. Er is nog steeds ruimte voor drie shops in de gemeente, waarvan er één in Heerlen-Zuid kan komen. "Als de rechter besluit dat we de vergunning van The Brothers terecht introkken, mogen andere kandidaten een aanvraag indienen voor een coffeeshop in Heerlen-Zuid", laat de gemeente weten. "Kandidaten die een vergunning willen voor een coffeeshop zullen aan strenge eisen moeten voldoen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen