Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien jaar celstraf voor neerschieten fietser

Geplaatst opvrijdag 19 januari 2018 - 14:16

Een 40-jarige man uit Landgraaf is wegens poging tot moord veroordeeld tot 10 jaar cel. Naast de celstraf moet de schutter het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 135.000 euro betalen.

Volgens de rechtbank heeft de man in april vorig jaar een Kerkradenaar van zijn fiets geschoten.

Drive-by
De 40-jarige man zou op 25 april hebben geprobeerd een 39-jarige man uit Kerkrade dood te schieten. De Kerkradenaar werd op de Kokelestraat vanuit een auto beschoten en raakte daarbij zwaar gewond.

Blijvend verlamd
Het slachtoffer overleefde de liquidatiepoging ternauwernood maar is wel blijvend verlamd. Tegen de verdachte was 14 jaar cel geëist. Zelf ontkent hij iets met de zaak te maken te hebben en ook over het motief is weinig bekend.

Lees ook: Veertien jaar cel geëist na schietpartij Kerkrade

Camerabeelden
Toch is er volgens de rechtbank voldoende bewijs dat Peter T., die op een woonwagenkamp in Abdissenbosch woont, de schutter is. Zo is zijn auto te zien op camerabeelden, zijn in die auto schotresten gevonden en is er op de plaats delict een kogelhuls gevonden met zijn dna.

Lees ook: Verdachte opgepakt in zaak schietpartij Kerkrade

Klemgereden
Bovendien zijn er meerdere getuigen die gezien hebben dat verdachte het slachtoffer eerder op de dag al klemreed. Omdat hij zijn slachtoffer van te voren observeerde acht de rechtbank poging tot moord bewezen.

Zijn advocaat Ber Mahovic heeft meteen hoger beroep aangetekend, hij pleitte voor vrijspraak omdat zijn cliënt niet geschoten zou hebben en de bewijslast te dun is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen