Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien jaar celstraf voor neerschieten fietser

Geplaatst opvrijdag 19 januari 2018 - 14:16

Een 40-jarige man uit Landgraaf is wegens poging tot moord veroordeeld tot 10 jaar cel. Naast de celstraf moet de schutter het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 135.000 euro betalen.

Volgens de rechtbank heeft de man in april vorig jaar een Kerkradenaar van zijn fiets geschoten.

Drive-by
De 40-jarige man zou op 25 april hebben geprobeerd een 39-jarige man uit Kerkrade dood te schieten. De Kerkradenaar werd op de Kokelestraat vanuit een auto beschoten en raakte daarbij zwaar gewond.

Blijvend verlamd
Het slachtoffer overleefde de liquidatiepoging ternauwernood maar is wel blijvend verlamd. Tegen de verdachte was 14 jaar cel geëist. Zelf ontkent hij iets met de zaak te maken te hebben en ook over het motief is weinig bekend.

Lees ook: Veertien jaar cel geëist na schietpartij Kerkrade

Camerabeelden
Toch is er volgens de rechtbank voldoende bewijs dat Peter T., die op een woonwagenkamp in Abdissenbosch woont, de schutter is. Zo is zijn auto te zien op camerabeelden, zijn in die auto schotresten gevonden en is er op de plaats delict een kogelhuls gevonden met zijn dna.

Lees ook: Verdachte opgepakt in zaak schietpartij Kerkrade

Klemgereden
Bovendien zijn er meerdere getuigen die gezien hebben dat verdachte het slachtoffer eerder op de dag al klemreed. Omdat hij zijn slachtoffer van te voren observeerde acht de rechtbank poging tot moord bewezen.

Zijn advocaat Ber Mahovic heeft meteen hoger beroep aangetekend, hij pleitte voor vrijspraak omdat zijn cliënt niet geschoten zou hebben en de bewijslast te dun is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen