Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien jaar celstraf geëist na wilde steekpartij in Kerkrade

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 16:15

Justitie wil Tjawo C. (23) tien jaar achter de tralies zien. Hij zou op 29 juli 2019 hebben geprobeerd een andere man dood te steken in Kerkrade, op een parkeerplaats bij het Roda JC-stadion.

Zijn slachtoffer is net na middernacht 33 keer gestoken en overleefde het drama ternauwernood.

Lees ook: Man dertig keer gestoken door pas veroordeelde crimineel

Veel gedronken
Tjawo liet maandag weten zich diep te schamen. "Ik hoorde later pas dat ik zo vaak had gestoken. Dat kon ik niet geloven, dat het zo ontzettend vaak was", vertelde de twintiger tegen de rechter. "Ik kwam van een feestje en had meer dan een halve fles whisky gedronken."

'Ik maak je af'
De huidige vriendin van het slachtoffer is de ex-partner van Tjawo. Die nieuwe relatie lijkt ook aanleiding te zijn geweest voor de bijna fatale steekpartij. De rechter confronteerde Tjawo maandag met Instagram-berichten. 'Ik laat je in je broek poepen, ik maak je af waar iedereen bij is', schreef de twintiger. Hij ontkent dat dit bericht aan het slachtoffer gericht is. "Het zijn oude berichten."

Iedereen een mes
Tjawo wilde maandag benadrukken dat hij geen moordpoging had gepland, ook al had hij een mes bij zich tijdens een r&b-feestje. "Ik zag zijn auto en liep er gewoon op af. Toen ben ik gaan steken. Dat mes had ik altijd bij me. Tegenwoordig heeft iedereen een mes bij zich, je weet niet hoe en wat."

'Wil hem pakken'
De rechter leek daar ietwat aan te twijfelen. "U stuurt tien dagen voor het incident naar uw vriendin: 'Ik wil hem pakken vandaag.' Een paar dagen later stuurt u naar uw moeder: 'Hem pak ik hoe dan ook, morgen heb ik dat adres.' Hoe legt u dat dan uit?" Tjawo claimt dat hij met 'pakken' iets anders bedoelde. Hij wilde de man een lesje leren, omdat deze hem juist zou lastigvallen.

Poging tot moord
Justitie vindt het geen overtuigend verhaal. "Ik vind in het dossier geen bewijs dat meneer is lastiggevallen door het slachtoffer." De officier acht poging tot moord bewezen en eist tien jaar cel. Psychologen hebben geen stoornis kunnen vaststellen bij Tjawo, waardoor justitie ook geen tbs-maatregel eist.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen