Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien jaar cel voor overvallen op Limburgse cafetaria’s

Geplaatst opdonderdag 19 oktober 2017 - 16:38

Een 25-jarige man en een 34-jarige man zijn ook in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het plegen van zes gewapende overvallen op verschillende cafetaria’s in Limburg.

De rechtbank Limburg veroordeelde de mannen eerder tot tien en elf jaar gevangenisstraf.

Bekend
Zowel de 25-jarige man als de 34-jarige man hebben bekend dat zij op 15 maart 2015 in het Duitse Herzogenrath een auto hebben gestolen. Later die dag verwijderden ze de kentekenplaten van een auto in Heerlen en plaatsten die op de gestolen wagen.

Zes gewapende overvallen
Die desbetreffende auto werd gebruikt als vervoermiddel voor het plegen van zes gewapende overvallen. Deze overvallen vonden plaats tussen 17 en 22 maart. De overvallen waren op cafetaria’s in Heerlen, Hoensbroek, Landgraaf, Kerkrade, Meerssen en Voerendaal.

Maskers
Het hof rekent de mannen zwaar aan dat ze voorafgaand aan de overvallen onder andere bewust maskers hebben aangeschaft. Verder hebben de mannen tijdens de overvallen een echt vuurwapen gebruikt. Wel werkte de openheid van de mannen in hun voordeel. Volgens het hof beseffen de mannen dat wat ze gedaan hebben niet door de beugel kan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen