Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien jaar cel voor doodsteken kamergenoot azc Weert

Geplaatst opvrijdag 23 april 2021 - 15:03

De rechtbank in Roermond heeft Marwin M. veroordeeld tot een celstraf van tien jaar.

De 31-jarige man uit Tunesië stak op 4 december 2019 na een ruzie zijn kamergenoot in het azc in Weert dood. De kamergenoot, een 25-jarige Algerijn, zou overlast hebben veroorzaakt met drugshandel.

Opzet
De advocaat van Marwin vroeg om vrijspraak en pleitte dat zijn cliënt handelde uit noodweer. De rechtbank is het daar niet mee eens omdat Marwin geen verwondingen had die op een aanval of het afweren van een aanval door het slachtoffer konden duiden. Verder ging de rechter uit van opzet omdat de man zijn kamergenoot maar liefst drie keer stak, onder meer in de hals.

Gesloten deur
Marwin sloot na de steekpartij de deur van hun kamer af, waardoor het lastig was hulp te verlenen aan het slachtoffer. Volgens M. deed hij dat uit angst voor vrienden van het slachtoffer, maar de rechtbank verwijt hem dat hij het de hulpverleners moeilijk heeft gemaakt. Ook verleende hij zelf geen hulp aan het slachtoffer.

Veiligheid
Volgens de rechtbank versterkt de gebeurtenis gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving en vooral ook bij de mensen die in een azc wonen. Het gaat vaak om mensen die gevlucht zijn voor geweld en hier zijn om zich veilig te voelen. Ook hier is rekening mee gehouden in het bepalen van de straf.

Met het opleggen van een celstraf van tien jaar volgt de rechtbank de eis van de officier van justitie op, dit onder meer omdat Marwin verder geen strafblad had.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen