Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien jaar cel voor doodsteken kamergenoot azc Weert

Geplaatst opvrijdag 23 april 2021 - 15:03

De rechtbank in Roermond heeft Marwin M. veroordeeld tot een celstraf van tien jaar.

De 31-jarige man uit Tunesië stak op 4 december 2019 na een ruzie zijn kamergenoot in het azc in Weert dood. De kamergenoot, een 25-jarige Algerijn, zou overlast hebben veroorzaakt met drugshandel.

Opzet
De advocaat van Marwin vroeg om vrijspraak en pleitte dat zijn cliënt handelde uit noodweer. De rechtbank is het daar niet mee eens omdat Marwin geen verwondingen had die op een aanval of het afweren van een aanval door het slachtoffer konden duiden. Verder ging de rechter uit van opzet omdat de man zijn kamergenoot maar liefst drie keer stak, onder meer in de hals.

Gesloten deur
Marwin sloot na de steekpartij de deur van hun kamer af, waardoor het lastig was hulp te verlenen aan het slachtoffer. Volgens M. deed hij dat uit angst voor vrienden van het slachtoffer, maar de rechtbank verwijt hem dat hij het de hulpverleners moeilijk heeft gemaakt. Ook verleende hij zelf geen hulp aan het slachtoffer.

Veiligheid
Volgens de rechtbank versterkt de gebeurtenis gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving en vooral ook bij de mensen die in een azc wonen. Het gaat vaak om mensen die gevlucht zijn voor geweld en hier zijn om zich veilig te voelen. Ook hier is rekening mee gehouden in het bepalen van de straf.

Met het opleggen van een celstraf van tien jaar volgt de rechtbank de eis van de officier van justitie op, dit onder meer omdat Marwin verder geen strafblad had.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen