Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien graden verschil tussen paasdagen: van 23 naar 13 graden

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 13:10

Voor het tweede jaar op rij kunnen we ons opmaken voor een warme paaszondag. Tweede Paasdag wordt daarentegen een stuk kouder.

Op Eerste Paasdag wordt het in Limburg warm, meldt weerbureau Meteo Limburg. In de volle zon zijn maxima van ongeveer 23 graden te verwachten.

Tien graden kouder
Op Tweede Paasdag slaat het weer compleet om: het wordt ’s middags met circa 13 graden tien graden kouder dan paaszondag. Het voelt vrij koud aan in de stevige noordenwind. In het eerste deel van de paasmaandag vallen er enkele buien. In de koude lucht is er in de nachten naar dinsdag en woensdag zelfs kans op lichte vorst.

Vorig jaar ook warm
Ook vorig jaar was het op paaszondag zonnig en warm. Het werd toen 24 graden en op het KNMI-weerstation in Arcen zelfs zomers warm met 25,2 graden. Vorig jaar was het ook nog op Tweede Paasdag erg warm met 24 tot 26 graden, maar dat gaat dit jaar dus niet gebeuren.

Warme paaszondag zeldzaam
Het is volgens Meteo Limburg sinds de temperatuurmetingen in onze provincie zijn begonnen nog nooit twee jaar op rij tijdens paaszondag warm geweest. Een warme paaszondag komt namelijk niet vaak voor. Op het KNMI-weerstation van de luchthaven in Beek was het na de Tweede Wereldoorlog alleen op Eerste Paasdag in 1949 recordwarm met ruim 28 graden. Behalve vorig jaar werd het ook in de jaren 1952, 1979, 1984, 1987, 2001 en 2004 warmer dan 20 graden.

Lees ook: Heuvelland op slot: controles op belangrijkste toegangswegen

Gesloten Heuvelland
Vanwege het voorspelde zonnige weer tijdens Pasen is het Heuvelland gesloten voor al het recreatieverkeer. De autoriteiten zijn bang dat het coronavirus zich sneller verspreidt als mensen in groten getale naar het toeristische gebied komen.

Bekijk het uitgebreide weerbericht op 1Limburg.nl/weer

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen