Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien graden verschil tussen paasdagen: van 23 naar 13 graden

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 13:10

Voor het tweede jaar op rij kunnen we ons opmaken voor een warme paaszondag. Tweede Paasdag wordt daarentegen een stuk kouder.

Op Eerste Paasdag wordt het in Limburg warm, meldt weerbureau Meteo Limburg. In de volle zon zijn maxima van ongeveer 23 graden te verwachten.

Tien graden kouder
Op Tweede Paasdag slaat het weer compleet om: het wordt ’s middags met circa 13 graden tien graden kouder dan paaszondag. Het voelt vrij koud aan in de stevige noordenwind. In het eerste deel van de paasmaandag vallen er enkele buien. In de koude lucht is er in de nachten naar dinsdag en woensdag zelfs kans op lichte vorst.

Vorig jaar ook warm
Ook vorig jaar was het op paaszondag zonnig en warm. Het werd toen 24 graden en op het KNMI-weerstation in Arcen zelfs zomers warm met 25,2 graden. Vorig jaar was het ook nog op Tweede Paasdag erg warm met 24 tot 26 graden, maar dat gaat dit jaar dus niet gebeuren.

Warme paaszondag zeldzaam
Het is volgens Meteo Limburg sinds de temperatuurmetingen in onze provincie zijn begonnen nog nooit twee jaar op rij tijdens paaszondag warm geweest. Een warme paaszondag komt namelijk niet vaak voor. Op het KNMI-weerstation van de luchthaven in Beek was het na de Tweede Wereldoorlog alleen op Eerste Paasdag in 1949 recordwarm met ruim 28 graden. Behalve vorig jaar werd het ook in de jaren 1952, 1979, 1984, 1987, 2001 en 2004 warmer dan 20 graden.

Lees ook: Heuvelland op slot: controles op belangrijkste toegangswegen

Gesloten Heuvelland
Vanwege het voorspelde zonnige weer tijdens Pasen is het Heuvelland gesloten voor al het recreatieverkeer. De autoriteiten zijn bang dat het coronavirus zich sneller verspreidt als mensen in groten getale naar het toeristische gebied komen.

Bekijk het uitgebreide weerbericht op 1Limburg.nl/weer

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen