Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien Fortunezen in balans met elf Hagenezen

Geplaatst opwoensdag 3 april 2019 - 21:40

Fortuna Sittard heeft een puntje overgehouden aan de enerverende thuiswedstrijd tegen directe concurrent ADO Den Haag. Gescoord werd er niet door beide geel-groene formaties: 0-0.

De thuisploeg werd bepaald niet geholpen door de rode kaart voor José Rodriguez, die na een oliedomme overtreding al na een halfuur mocht inrukken.

Ten aanval
De mannen van René
Eijer trokken direct na het eerste fluitsignaal ten aanval. ADO-doelman Robert Zwinkels had zijn handen vol aan pogingen van Lazaros Lamprou, Kai Heerings en José Rodriguez. ADO Den Haag had het moeilijk in de eerste twintig minuten, maar zag tot haar opluchting dat ook de pogingen van Andrija Novakovich en opnieuw Lamprou niets opleverden.

Elleboogstoot
Na ruim een half uur spelen liep Rodriguez tegen een rode kaart aan nadat hij een opzichtige elleboogstoot aan Shaquille Pinas had uitgedeeld. Lisandro Semedo moest daardoor zijn plaats afstaan aan Lars Hutten, terwijl ADO voorzichtig ten aanval trok. Fortuna-goalie Alexei Koselev stond echter zijn mannetje bij een laag schot van Lex Immers.

Dicteren
De tweede helft begon later dan gepland omdat eerst een gat in een van de doelen gerepareerd moest worden. Fortuna stichtte gevaar via twee schoten van Lamprou en een schuiver van Hutten, die aan
het doel van Zwinkels voorbijging. Na een uur spelen was ADO de ploeg die het spel dicteerde en de bezoekers drongen de Fortunezen terug op eigen helft.

Gevaar
Bij een Sittardse aanval ging Lamprou neer in de zestien, voor de scheidsrechter geen reden een penalty te geven. Het gevaar van ADO kwam vooral van de linkerzijde, maar een voorzet van Becker verdween via de voet van Erik Falkenburg in de tribune en de invaller kopte kort daarna over.

Geen penalty
ADO bleef drukken, maar grote kansen bleven uit. Een poeier van Sheraldo Becker verdween in het zijnet. Kort daarna plukte Koselev de bal weg voordat Falkenburg er zijn hoofd onder kon zetten. In de laatste minuten maakte Beugelsdijk hands in het Haagse strafschopgebied, maar scheidsrechter Kamphuis zag er geen opzet in en greep opnieuw niet in.

Riante kansen in slot
Kort voor het einde mocht Djibril Dianessy, die bijna een jaar door een blessure uit de running was, zijn rentree maken bij de Fortunezen. In het slot kreeg het Sittards tiental nóg twee riante kansen op de winnende treffer, maar beide malen ging het mis: eerst mikte de geheel vrijstaande Hutten te hoog, waarna Branislav Ninaj in de slotminuut eveneens de bal nét over de lat joeg.

Daarmee zijn de nacompetitiezorgen nog geen verleden tijd voor Fortuna, dat met 30 punten veertiende blijft in de Eredivisie.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen