Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien filmmakers in spé naar filmfestival Cannes

Geplaatst opzaterdag 21 april 2018 - 9:47

Tien talenten van CineSud in Heerlen zijn dit jaar de uitverkorenen om mee te gaan naar het filmfestival in Cannes.

De filmschool, die in 2017 benoemd is tot een van de Cultuurplaninstellingen in de Provincie Limburg, wil de carrière van de filmmakers en de Limburgse filmindustrie met deze reis een boost geven. "We willen niet alleen makers hier in de eigen provincie en landsgrenzen in contact brengen met makers van elders, maar ze ook op de grootste podia ter wereld zelf de wereld laten verkennen", aldus de school.

Een-op-een ontmoetingen
De talenten hebben de afgelopen jaren deel uitgemaakt van CineSud Talent en zo van ontwikkeling tot en met distributie coaching en begeleiding gekregen en zelf filmproducties gemaakt. Op het programma in Cannes staat natuurlijk een bezoek aan het prestigieuze Marché du Film, maar ook verschillende workshops, bijzondere een-op-een ontmoetingen met mensen uit de industrie en netwerkmeetings zijn onderdeel van de zesdaagse reis.

De CineSud Talenten en twee docenten gaan van 14 tot en met 19 mei naar het filmfestival aan de Franse Riveira.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen