Overslaan en naar de inhoud gaan

Tien appartementen in monumentale boerderij

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 9:16

In carré-boerderij Steinhagen aan de rand van Sevenum worden binnenkort tien appartementen gerealiseerd.

Het voormalige woonhuis, de stallen en de oude hooischuur van het gemeentelijk monument worden omgetoverd tot duurzame woonruimtes.

Wonen met lef
Het project is een burgerinitiatief en wordt geleid door de toekomstige bewoners zelf. Ze hebben samen besloten hoe de gebouwen zijn opgedeeld in appartementen en lofts. De bewoners zullen in de toekomst ook veel samen delen: de grote gezamenlijke tuin, gemeenschappelijke ruimtes en het onderhoud van het gebouw en de tuin.

Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo worden de woningen voorzien van zonnepanelen en zullen warmtepompen zorgen voor de verwarming.

Nieuw jasje
Alle appartementen krijgen een modern jasje met goede isolatiewaarden, waarbij de oude elementen van de boerderij intact en zichtbaar blijven. De plannen zijn al klaar en goedgekeurd. Er wordt binnenkort begonnen aan de daadwerkelijke verbouwing. Dat zal zeker een jaar duren.

Twee van de tien appartementen zijn nog beschikbaar.

Lees ook: Els verruilt royale hoekwoning voor tiny house

Burgerinitiatief
In Roermond wordt een vergelijkbaar project gerealiseerd, ook op initiatief van burgers zelf. Net als in Sevenum hebben de bewoners daar zelf bepaald hoe de woningen eruit komen te zien. Hier gaat het alleen om een terrein, niet om een monumentale boerderij waarin de woningen worden gerealiseerd.

Bekijk hier een video over dat project in Roermond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen