Gerrit Huijs met zorgrobot Tessa (05-03-2021)

Robot Tessa let op dat Gerrit Huijs niets vergeet

Iedere dag op hetzelfde tijdstip klinkt de stem van zorgrobot Tessa in de woning van Gerrit Huijs (86) uit Sevenum. "Hallo Gerrit, denk je eraan om de medicijnen te nemen?"

iStock-1284869020
Meander prikt thuiszorgpersoneel al met overgebleven vaccin

Vooruitlopend op het landelijke vaccinatieprogramma heeft zorgorganisatie Meander al 200 van zijn 1200 thuiszorgmedewerkers zelf kunnen vaccineren.

Bejaarde oudere geld beurs portemonnee stock
Criminelen deden zich voor als thuiszorgmedewerkers Envida

Een groep Roma heeft zich volgens justitie voorgedaan als thuiszorgmedewerkers van Envida om kwetsbare, oudere mensen in Maastricht te beroven. De groep verdachten wordt bovendien gelinkt aan andere babbelzaken en diefstallen.

leeg bed verpleeghuis looprek ouderen (stock)
Meander luidt noodklok over situatie verpleeghuizen

De coronacrisis is een drama voor bewoners van verpleeghuizen, die nu al weken geen bezoek mogen ontvangen en ook nog eens groot risico lopen op besmetting.

Mantelzorger (27 mrt 2020)
Beperkte thuiszorg: 'Alleen het hoogst noodzakelijke'

De Meandergroep kan niet uitsluiten dat klanten vanwege de beperkte thuiszorg een maand niet kunnen douchen.

Zorg, thuiszorg, huishoudelijke hulp
Tijdelijke stop huishoudelijke hulp vanwege corona

Vanwege het risico op besmetting met het coronavirus stopt zorgorganisatie MeanderGroep Zuid-Limburg tijdelijk de huishoudelijke hulp.

thuiszorg stockfoto (19 mrt 2020)
Verpleegkundigen de wijk in om corona op te sporen

Zorgverlener Envida stuurt in Zuid-Limburg verpleegkundigen de wijk in om corona op te sporen.

Zorg zorgverlening ouderenzorg
Mosae na groen licht inspectie: 'Gaan gefaseerd te werk'

Nu de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de cliëntenstop voor Mosae Zorggroep heeft opgeheven, gaat de zorgverlener gefaseerd weer cliënten opnemen.

ouderenzorg bejaarden verzorgingshuis dementie stock
Inspectie ziet verbetering bij Mosae Zorggroep

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ziet verbetering bij de Mosae Zorggroep en heft de cliëntenstop bij de zorgverlener op.

L1mburg Centraal: werkdruk thuiszorg blijft maar stijgen

Vrijdag in L1mburg Centraal: werkdruk in de thuiszorg blijft stijgen, expertisecentrum cybercrime geopend, Mark van Bommel klaar voor PSV-Fortuna en meer Limburgs nieuws...

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten