Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuiszittende student zet virtueel benefietconcert op poten

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2020 - 17:10

Theaters en concertgebouwen kunnen op 1 juni pas (beperkt) open. De cultuursector ligt al maanden stil. Maar als de mensen niet naar het theater kunnen, dan moet het theater maar naar de mensen.

De jonge violist Enzo Kok uit Kerkrade houdt daarom een virtueel concert. Komende zaterdag gaat het gebeuren en het streven is een 'uitverkocht' theater.

Steentje bijdragen
"Ik moet toch mijn steentje kunnen bijdragen," dacht de 17-jarige Enzo. Hij studeert aan het Conservatorium in Amsterdam, al zijn er op dit moment alleen online-lessen. En dus zit hij al wekenlang bij zijn ouders en zusjes in Kerkrade. Samen bedachten ze het benefietconcert voor de Stichting Hart voor Artiesten.

Belangeloos
Zaterdag om 19.00 uur staat hij op de bühne van het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. Zonder publiek, maar wel met een aantal andere artiesten. Want ook Jack Vinders, Martin Hurkens, Floor Bosman, Myrthe Robijns, Rob Mennen en Miriam Vleugels doen belangeloos mee.

enzo2

Uitverkocht
Het concert is te zien via een livestream. Enzo en de andere artiesten hopen op een uitverkocht theater. Meer informatie is te vinden op de site van de Parkstad Limburg Theaters.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen