Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuiswerken in Zuid-Limburg positief bevallen

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 11:19

Meer dan de helft van de werknemers heeft positieve ervaringen met het thuiswerken. Dat is de conclusie van Zuid-Limburg Bereikbaar na een onderzoek onder 1700 werknemers in Zuid-Limburg. Het thuiswerken werd gemiddeld beoordeeld met een 7,1.

Volgens de onderzoekers zijn er nog wel uitdagingen voor de toekomst.

Landelijk onderzoek
Zuid-Limburg Bereikbaar deed samen met een aantal andere organisaties een onderzoek onder ruim 3200 werknemers in Nederland, daarvan was meer dan de helft afkomstig uit Zuid-Limburg. Daarnaast werden er ook nog 140 werkgevers persoonlijk geïnterviewd. Het niet hebben van reistijd en de flexibiliteit van het thuiswerken worden positief gewaardeerd. Het ontbreken van sociaal contact en de werk en privé balans zijn als negatief ervaren bij het thuiswerken.

Volgens het onderzoek staat 39 procent van de ondervraagden positiever tegenover het thuiswerken dan voor de coronacrisis. Een derde van de ondervraagden geeft aan productiever te zijn door thuis te werken. Een even grote groep geeft aan juist minder productief te zijn. De helft van de respondenten haalt minder plezier uit zijn of haar werk door het thuiswerken.

Gezondheid
Volgens Zuid-Limburg Bereikbaar is de fysieke vitaliteit van de werknemers wel een punt van zorg. Werknemers bewegen of sporten te weinig. Uit het onderzoek blijkt dat zeventien procent nog maar volledig voldoet aan de opgestelde beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad. Volgens deze raad voldoet normaal gesproken ongeveer vijftig procent van de werkende bevolking aan deze richtlijn. De werknemers geven wel aan meer te zijn gaan wandelen in hun vrije tijd.

Toekomst
Door het verplicht thuiswerken hebben meer werknemers de intentie om vaker thuis te werken. Negentien procent van de ondervraagden geeft aan één tot drie keer per maand thuis te willen werken en meer dan dertig procent wil elke week één dag thuiswerken. Het ontbreken van reistijd en het beter kunnen concentreren worden genoemd als pluspunten. Van de mensen die niet willen thuiswerken geeft een groot gedeelte aan dat thuiswerken niet mogelijk is omdat het werk zich daar niet voor leent.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen