Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuiswerken: 'Laat de hoodie maar even in de kast'

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 22:05

Veel mensen werken inmiddels al een jaar thuis door de coronacrisis. Van strak in het pak met koffie to go, is het gegaan naar werken in je joggingbroek aan de keukentafel.

Maar is het wel zo verstandig om de hele dag in je 'chilloutfit' achter de computer te zitten? Melanie van Melick uit Belfeld is imagostylist en geeft drie tips over wat je nou wel kan dragen en wat je nou vooral niet kan dragen tijdens het thuiswerken.

1. Geen hoodie
Van Melick vindt dat je uitstraalt wat je voelt. "Draag ook vooral kleding waarin je je goed voelt. Als dat een joggingbroek is met dikke sokken dan is het ook prima", aldus Van Melick. "Als jij liever in een mantelpakje achter de computer zit, moet je dat ook vooral doen. Maar als het om online vergaderingen gaat zou ik geen hoodie adviseren. Na een aantal maanden thuis zie je namelijk dat mensen steeds vaker voor gemakkelijke kleding kiezen, en dan is het wel goed om je te realiseren hoe dat bijvoorbeeld op je collega's overkomt. Zeker als je je door deze kleding ook wat slomer voelt, dat straal je toch uit."

2. Wandelen
Baal je dat je weer thuis moet werken? Ook hoe je je voelt heeft invloed op hoe je overkomt. "Sta dan wat eerder op en ga even wandelen. Neem even de tijd om na te denken over wat je gaat aantrekken. Zorg dat je vijf minuten voordat je aan de slag gaat klaar bent. Dat zorgt voor minder stress", vertelt Van Melick.

3. Kleuren
Dat er af en toe bij online meetings niet alles helemaal goed gaat, is inmiddels wel bekend. De Amerikaanse advocaat die onlangs verscheen als kitten tijdens een rechtbankzitting, ging daarna wereldwijd viraal. Volgens de stylist is het dan ook handig om vooral de leuke achtergrondeffecten van bijvoorbeeld Zoom of Teams niet te gebruiken bij een vergadering. "Maar sta wel eens stil bij de kleur die je draagt. Als je zwart draagt, bijvoorbeeld, kan je heel hard overkomen. Als je bruin aan hebt kom je juist heel huiselijk over. Wil je dus gezag uitstralen en wil je kracht zetten bij je woorden? Draag dan geen bruin."

Donkerblauw
Demissionair minister-president Mark Rutte draagt bijvoorbeeld bij persconferenties bijna altijd hetzelfde pak. Volgens Van Melick zit daar ook een gedachte achter. "Een witte blouse en een donkerblauw jasje is een contrast. Donderblauw straalt kracht en frisheid uit. Zet je iemand in een bruin pak, dan kan het zijn dat iemand niet zo serieus zal worden genomen als wanneer iemand blauw en wit draagt."

Wat vooral niet doen
Volgens de stylist is een felle kleur met veel drukke prints sowieso geen goed idee voor een online vergadering. "Na vijf minuten zijn de meeste mensen wel klaar met die drukke print. Rood is ook niet altijd een goed idee. Het is de kleur van de energie, en wil je bijvoorbeeld tot een compromis komen, dan kom je door rood juist dwingend over, terwijl dat misschien niet altijd zo bedoeld is. Daarnaast kan een bril ook afleiden. Als je lenzen hebt, draag deze dan bij een online meeting", aldus Van Melick.

Wat de stylist wel adviseert is een leuk kraagje of een sjaaltje. Ook sieraden doen het goed op beeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen