thuis werken, thuiswerken, teams, zoom, skype, laptop, home office, (stock)

'Mensen blijven in de toekomst thuiswerken'

Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken is dit weekend geschrapt. Als mensen op hun werkplek anderhalve meter afstand kunnen houden, mogen ze weer op locatie werken. Directeur Huub Narinx van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) verwacht dat mensen ook in de toekomst thuis blijven werken.

Inge Willems, Academie voor Verloskunde, thuiswerken (11 jun 2021)
'We zullen thuis blijven werken, ook na corona'

Thuiswerken is een blijvertje. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende grote Limburgse bedrijven en instellingen.

thuis werken, thuiswerken, teams, zoom, skype, laptop, home office, (stock)
Werk zoveel mogelijk thuis: hoe doen we het in Limburg?

In een jaar tijd heeft zich in ons land een ware thuiswerkrevolutie voltrokken. Noodgedwongen, vanwege de coronapandemie. Het dringende advies van minister-president Mark Rutte om zoveel mogelijk thuis te werken wordt in onze provincie goed opgevolgd.

Fiscalist
Nieuwe belastingregels corona: topdrukte bij fiscalisten

De maand maart is van oudsher al een drukke maand voor belastingadviseurs. De belastingaangiftes mogen immers weer ingediend worden. Maar door corona is het werk een stuk complexer geworden.

home office, thuis werken, korte broek, inofficiële outfit (stock)
Thuiswerken: 'Laat de hoodie maar even in de kast'

Veel mensen werken inmiddels al een jaar thuis door de coronacrisis. Van strak in het pak met koffie to go, is het gegaan naar werken in je joggingbroek aan de keukentafel.

Online les
Basisscholen weer open: Blijdschap bij ouders en leraren

Opluchting bij veel gezinnen want het einde is in zicht. Nog één week zitten de leerlingen van de basisscholen thuis. De rust in menig huis zal volgende week wederkeren.

Thuiswerken (19 jan 2021)
'Regering moet coronaverlof bekostigen voor ouders'

De overheid moet financieel over de brug komen voor bedrijven, als het dringend thuiswerkadvies langer blijft gelden en scholen langer dicht blijven.

wonen in kantoor, appartementen in leegstaande kantoren, uitkijken over stad (stock)
Lege kantoren, kansen voor woningbouw

Meer thuiswerken zal er toe leiden dat meer mensen in de provincie blijven wonen of de Randstad verruilen voor de randen van Nederland. Ook in Limburg zal daardoor de vraag naar woningen blijven groeien.

thuiswerken
Waterschap komt met 75.000 euro over brug voor thuiswerkers

De ruim driehonderd medewerkers van het Waterschap Limburg krijgen dit jaar een vergoeding van 250 euro netto voor het thuiswerken als gevolg van de coronacrisis.

Stil tafelgesprek Huub Narinx 18-09
LWV zag dringende oproep om thuis te werken niet aankomen

De Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) zag niet aankomen dat het kabinet inzet op zoveel mogelijk thuiswerken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane