Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuisraces Robin Frijns gaan door: geen publiek welkom

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 14:36

Robin Frijns rijdt dit jaar met de DTM op het TT Circuit in Assen. Dat blijkt uit de aangepaste kalender van het prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap.

De twee races in Drenthe staan gepland in het weekend van 4 tot 6 september. Dat waren ook al de oorspronkelijke data, maar door de uitbraak van het coronavirus ging de racekalender op de schop.

Toch blij
"Het is bijzonder spijtig dat we als gevolg van de coronacrisis geen passend vervolg kunnen bieden voor de Nederlandse én Duitse DTM-fans op Assen, maar wij zijn toch blij dat het TT Circuit Assen deel uitmaakt van de DTM Serie 2020", zegt organisator Lee van Dam tegen ANP. Vorig jaar trokken de DTM-races in Assen vele duizenden bezoekers, waaronder meer dan 10.000 uit Duitsland.

Vijfde ronde
De Nederlandse ronde wordt de vijfde ronde op de ingekorte kalender. Er wordt alleen in Nederland, België en Duitsland geracet. Voor het eerst sinds 2005 staat er een race-weekend op Spa-Francorchamps gepland. Verder wordt er gereden op het circuit van Hockenheim en de Norisring en staan er dubbele raceweekends op het programma op de Nürburgring, Zolder en de Lausitzring.

Vorig jaar vijfde
Audi-coureur Frijns rijdt voor Team Abt Sportsline in de DTM. Vorig seizoen werd de Maastrichtenaar vijfde in het eindklassement. Na dit seizoen stop Audi met racen in de DTM en is het dus de vraag of er een toekomst is voor Frijns in de toerwagenklasse.

Naast de DTM rijdt Frijns ook in de Formule E, de klimaatneutrale variant op de Formule 1.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen