Overslaan en naar de inhoud gaan

Thriller Toneelgroep Maastricht over Bende van Venlo

Geplaatst opdonderdag 3 mei 2018 - 10:48

Toneelgroep Maastricht komt met een thrillertrilogie op verschillende plekken in Noord-Limburg. De serie wordt in drie jaar gespeeld. Het eerste deel van de trilogie, Ik rij wel, is geïnspireerd op de Bende van Venlo.

Voor filmmaker Pieter Kuijpers uit Tegelen is de trilogie zijn debuut als theaterregisseur.

Ernstige misdrijven
De Bende van Venlo pleegde tussen 1993 en 1994 veel ernstige misdrijven in Venlo en omgeving, waaronder moorden en berovingen. Een van de meest geruchtmakende zaken was de dodelijke overval op het echtpaar Van Rijn op carnavalsdinsdag 1994. Sjeng (78) en Ferda (80) van Rijn werden in hun woning overvallen en vermoord.

Speelfilm
​Kuijpers maakte in 2003 al Van God Los, een speelfilm over de Bende van Venlo. De film staat los van de nieuwe productie: Kuijpers baseert zijn stuk op een fictief verhaal over wat er vooraf zou zijn gegaan aan de acties van de Bende.

Lees ook: Wie is Bende van Venlo-lid Frenkie P.?

De tekst wordt gemaakt door Frans Pollux, huisschrijver van het gezelschap, die er weer een eigen novelle voor als uitgangspunt neemt.

Eigen omgeving
Ik rij wel wordt van eind november tot eind december op locatie in het voormalige Trappistenklooster in Tegelen gespeeld. De productie past door onderwerp en locatie in het streven van het gezelschap om zich te verbinden met de eigen omgeving.

Lees ook: Gijzeling Venlo: moeder lid Bende van Venlo gechanteerd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen