Overslaan en naar de inhoud gaan

Thorn decor van docu-serie Typisch in nieuw jaar

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 13:45

Thorn is het decor van de eerste aflevering van de documentaireserie 'Typisch', dat opnieuw van start gaat in het nieuwe jaar op NPO2.

Typisch portretteert verschillende wijken in Nederland. Vanaf 21 januari worden de mensen uit het witte stadje met camera's op de voet gevolgd.

Witte stadje
Het programma laat van de mensen die er wonen, zien wie ze zijn en hoe hun leven eruitziet. Thorn is de eerste plek waar BNNVARA met de serie het nieuwe jaar aftrapt.

China en Japan
Thorn beschikt met een Middeleeuwse kerk, waarvan de geschiedenis teruggaat naar de elfde eeuw, over een grote trekpleister. Er stoppen bussen vol toeristen uit China en Japan om de bijzondere kerk te bewonderen. Wichelroedelopers beweren zelfs dat hier geheimzinnige aardstralen lopen. De kerk is het middelpunt van een hechte gemeenschap die oude tradities in ere houdt.

Carnaval
Ook wordt er in Thorn volgens de programmamakers carnaval gevierd zoals dat alleen in Limburg kan. Daarbij is te zien hoe twee harmonie├źn presteren op topniveau.

Meer dan tweehonderd gewone mensen uit tien verschillende wijken in Nederland kregen, sinds de start van het programma in 2018, een gezicht op televisie.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen