Overslaan en naar de inhoud gaan

Thomas van Bommel bezorgt MVV punt in extremis

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2020 - 20:49

Het eerste doelpunt van Thomas van Bommel in het betaalde voetbal heeft MVV een kostbaar punt opgeleverd. In blessuretijd zorgde de invaller met een afstandsknal voor de gelijkmaker tegen Helmond Sport: 1-1.

Daarmee heeft MVV na drie nederlagen op rij de dalende lijn kunnen stoppen. Dankzij een gouden wissel van trainer Darije Kalezic die Thomas van Bommel vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd in het veld bracht.

Dat leverde een mooi stukje voetbalhistorie op want: zo vader, zo zoon. Mark van Bommel scoorde zijn eerste doelpunt in de eerste divisie ook tegen Helmond Sport. Dat gebeurde op 17 september 1994. Een feitje waarvan zoon Thomas niet van op de hoogte was, zo bleek tijdens een interview voor de camera van FOX Sports.

Evenwicht
De eerste kans van de wedstrijd was voor MVV, maar de lob van Joeri Schroijen in de openingsfase ging net over het doel. Vrij snel daarna kwam de wedstrijd in evenwicht. Vlak voor rust leek Koen Kostons de score te openen, maar hij deed dat in buitenspelpositie dus dat feest ging niet door.

Strafschop
Direct na de pauze ging centrale verdediger Heerings in de fout en kende scheidsrechter Van der Laan de thuisclub een strafschop toe. Jelle Goselink maakte geen fout en zette Helmond Sport op voorsprong. In het verdere verloop van de tweede helft kon MVV niet echt een vuist maken. Tot die uithaal van Thomas van Bommel.

Debutant
Trainer Darije Kalezic had de beschikking over een complete selectie en koos voor Mike Haverkotte als doelman. Hij maakte daarmee zijn debuut in een officiële wedstrijd voor de ploeg uit Maastricht. In de eerste helft moest hij al een aantal keer in actie komen, maar de van ADO Den Haag gehuurde doelman kon zijn doel nog schoon houden. Na rust moest ook hij buigen voor de penalty van Goselink.

Gelijkspel
MVV blijft nu op de veertiende plaats staan met negen punten. Volgende week vrijdag ontvangt MVV in de De Geusselt NAC Breda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen