Overslaan en naar de inhoud gaan

Thijs Römer: 'Ik blijf niet thuis voor Flikken Maastricht'

Geplaatst opdonderdag 25 januari 2018 - 7:42

Miljoenen mensen zitten wekelijks aan de buis gekluisterd voor Flikken Maastricht. Thijs Römer, die in de concurrerende serie Moordvrouw speelt, blijft niet voor thuis de populaire politieserie.

"Ik probeer het wel bij te houden en te zien, maar ik zit niet elke week aan de buis gekluisterd, moet ik eerlijk zeggen", zei hij op Radio 10.

Collega's
Omdat er veel collega's van hem in Flikken Maastricht zitten, kijkt hij liever niet. "Sommigen zijn zelfs vrienden van mij. Dat vind ik lastig kijken“, zegt hij.

Moordvrouw
Daarnaast wil de ex-man van Katja Schuurman niet te veel bezig zijn met de concurrent en zich vooral concentreren op zijn eigen werk. "Moordvrouw heeft door de jaren heen een grote ontwikkeling doorgemaakt. Dat vind ik er heel aangenaam aan. We zijn vrij traditioneel begonnen met één zaak per aflevering, waarbij het altijd goed kwam", zegt hij. "Dat heeft zich ontwikkeld naar een serie waarin we zaken uitsmeren over meerdere afleveringen."

Lees ook: Eindelijk: Flikken Maastricht in maart terug op de buis

Seizoen twaalf
Het twaalfde seizoen van Flikken Maastricht is vanaf vrijdag 2 maart weer te zien. De serie met in de hoofdrol rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) trekt zo'n 2,3 miljoen kijker per aflevering.

Foto: AVROTROS
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen