Overslaan en naar de inhoud gaan

'Thijs H. pas na veertien weken naar Pieter Baan Centrum'

Geplaatst opmaandag 3 juni 2019 - 18:36

Thijs H. kan pas op zijn vroegst over veertien weken worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Dat zegt een woordvoerder van de kliniek tegen L1. Thijs H. uit Brunssum wordt verdacht van drie moorden in Den Haag en op de Brunssummerheide begin mei.

Voorbereiding
Volgens de woordvoerder gaat het om een standaard voorbereidingstijd die bij elke verdachte wordt gehanteerd. "Die tijd heeft justitie nodig om het strafdossier compleet te maken en het Pieter Baan Centrum kan in die tijd gaan praten met mensen uit de omgeving van de verdachte", aldus de woordvoerder.

Lees ook: Thijs H. naar Pieter Baan Centrum: hoe gaat dat in zijn werk?

Urgentie
Advocaat Serge Weening vindt dat in dit soort urgente gevallen een uitzondering moet worden gemaakt. "Je kunt het vergelijken met een griep. Dat kun je toch het beste vaststellen op het moment zelf. Als je dat weken later gaat doen, kun je hooguit nog naar de symptomen kijken", zegt Weening.

Huiszoeking
Maandag werd bekend dat in de woning van Thijs H. in Den Haag opnieuw huiszoeking wordt gedaan. Dat heeft te maken met nieuwe vragen die het juridisch onderzoek heeft opgeworpen. De 27-jarige Brunssummer woonde net enkele weken in Den Haag toen daar de eerste moord werd gepleegd waarvan hij wordt verdacht. Het slachtoffer was een Japanse vrouw die haar hond uitliet in de Scheveningse Bosjes. Enkele dagen later werden de twee andere moorden gepleegd, op een man en een vrouw op de Brunssummerheide.

Lees ook: Huis Thijs H. in Den Haag opnieuw onderzocht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen