Overslaan en naar de inhoud gaan

'Thijs H. pas na veertien weken naar Pieter Baan Centrum'

Geplaatst opmaandag 3 juni 2019 - 18:36

Thijs H. kan pas op zijn vroegst over veertien weken worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Dat zegt een woordvoerder van de kliniek tegen L1. Thijs H. uit Brunssum wordt verdacht van drie moorden in Den Haag en op de Brunssummerheide begin mei.

Voorbereiding
Volgens de woordvoerder gaat het om een standaard voorbereidingstijd die bij elke verdachte wordt gehanteerd. "Die tijd heeft justitie nodig om het strafdossier compleet te maken en het Pieter Baan Centrum kan in die tijd gaan praten met mensen uit de omgeving van de verdachte", aldus de woordvoerder.

Lees ook: Thijs H. naar Pieter Baan Centrum: hoe gaat dat in zijn werk?

Urgentie
Advocaat Serge Weening vindt dat in dit soort urgente gevallen een uitzondering moet worden gemaakt. "Je kunt het vergelijken met een griep. Dat kun je toch het beste vaststellen op het moment zelf. Als je dat weken later gaat doen, kun je hooguit nog naar de symptomen kijken", zegt Weening.

Huiszoeking
Maandag werd bekend dat in de woning van Thijs H. in Den Haag opnieuw huiszoeking wordt gedaan. Dat heeft te maken met nieuwe vragen die het juridisch onderzoek heeft opgeworpen. De 27-jarige Brunssummer woonde net enkele weken in Den Haag toen daar de eerste moord werd gepleegd waarvan hij wordt verdacht. Het slachtoffer was een Japanse vrouw die haar hond uitliet in de Scheveningse Bosjes. Enkele dagen later werden de twee andere moorden gepleegd, op een man en een vrouw op de Brunssummerheide.

Lees ook: Huis Thijs H. in Den Haag opnieuw onderzocht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen