Overslaan en naar de inhoud gaan

Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 13:50

Thijs H. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van twee mensen op de Brunssummerheide en een vrouw in Den Haag, drie weken geleden.

Dat meldt de rechtbank in haar beslissing om de bewakingsbeelden van zorginstelling Mondriaan ook te vorderen voor het onderzoek naar H.

Bebloede handen
Wel is duidelijk dat H. zich na de moorden in Heerlen met bebloede handen en kleding vrijwillig meldde om opgenomen te worden bij Vijverdal. Volgens de behandelend arts had H. daarbij ook gezegd dat hij op de Brunssummerheide was geweest. Daarbij had de psychiater 'geen goed gevoel', staat te lezen in de beslissing van de rechter-commissaris. 'Verder zou erover gesproken zijn dat Thijs H. met een mes liep.'

Lees ook: Mondriaan moet beelden delen voor onderzoek Thijs H.

Stapel stoelen
Nog dezelfde dinsdagavond vertrok H. weer uit de kliniek, door via een stapel stoelen over de muur van de binnentuin te klimmen. Later op de avond werd hij door zijn ouders teruggebracht. De volgende ochtend was H. opnieuw vertrokken. Op woensdagavond werd hij door de politie aangehouden.

Gewassen kleren​
Behalve dat er geen getuigen zijn, zou er op dit moment geen bewijs meer zijn. Daarom is het van belang dat duidelijk wordt welke kleren de verdachte aanhad toen hij op de avond na de moorden werd teruggebracht naar Mondriaan, en welke kleding hij aan had toen de verdachte voor de tweede maal bij Mondriaan ontsnapte.

Ontkenning
In de beslissing van de rechter-commissaris staat 'dat er geen andere mogelijkheid is om achter deze belangrijke gegevens te komen, nu de kleren van de verdachte zijn gewassen'. Behalve dat de verdachte ontkent, 'lijken direct betrokkenen niet erg bereid om te verklaren'. Uit het proces-verbaal van de politie blijkt namelijk dat de medewerkers van Mondriaan geen verdere verklaring bij de politie willen afleggen.

Besluit
Mondriaan kan zich vinden in het besluit. "Aan de beslissing van de rechter-commissaris ligt een uitgebreide en goed te volgen motivering ten grondslag", laat de instelling weten.

Mondriaan laat dinsdag weten onafhankelijk onderzoek te doen naar de ontsnappingen van Thijs H.

De bestuursvoorzitter van Mondriaan legt uit waarom niet meteen de politie werd gebeld
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen