Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 13:50

Thijs H. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van twee mensen op de Brunssummerheide en een vrouw in Den Haag, drie weken geleden.

Dat meldt de rechtbank in haar beslissing om de bewakingsbeelden van zorginstelling Mondriaan ook te vorderen voor het onderzoek naar H.

Bebloede handen
Wel is duidelijk dat H. zich na de moorden in Heerlen met bebloede handen en kleding vrijwillig meldde om opgenomen te worden bij Vijverdal. Volgens de behandelend arts had H. daarbij ook gezegd dat hij op de Brunssummerheide was geweest. Daarbij had de psychiater 'geen goed gevoel', staat te lezen in de beslissing van de rechter-commissaris. 'Verder zou erover gesproken zijn dat Thijs H. met een mes liep.'

Lees ook: Mondriaan moet beelden delen voor onderzoek Thijs H.

Stapel stoelen
Nog dezelfde dinsdagavond vertrok H. weer uit de kliniek, door via een stapel stoelen over de muur van de binnentuin te klimmen. Later op de avond werd hij door zijn ouders teruggebracht. De volgende ochtend was H. opnieuw vertrokken. Op woensdagavond werd hij door de politie aangehouden.

Gewassen kleren​
Behalve dat er geen getuigen zijn, zou er op dit moment geen bewijs meer zijn. Daarom is het van belang dat duidelijk wordt welke kleren de verdachte aanhad toen hij op de avond na de moorden werd teruggebracht naar Mondriaan, en welke kleding hij aan had toen de verdachte voor de tweede maal bij Mondriaan ontsnapte.

Ontkenning
In de beslissing van de rechter-commissaris staat 'dat er geen andere mogelijkheid is om achter deze belangrijke gegevens te komen, nu de kleren van de verdachte zijn gewassen'. Behalve dat de verdachte ontkent, 'lijken direct betrokkenen niet erg bereid om te verklaren'. Uit het proces-verbaal van de politie blijkt namelijk dat de medewerkers van Mondriaan geen verdere verklaring bij de politie willen afleggen.

Besluit
Mondriaan kan zich vinden in het besluit. "Aan de beslissing van de rechter-commissaris ligt een uitgebreide en goed te volgen motivering ten grondslag", laat de instelling weten.

Mondriaan laat dinsdag weten onafhankelijk onderzoek te doen naar de ontsnappingen van Thijs H.

De bestuursvoorzitter van Mondriaan legt uit waarom niet meteen de politie werd gebeld
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen