Steekpartij Heerlen (23 jan 2021)

Opnieuw kritiek op zorg na moord: 'Rapporten genoeg gehad'

Niet voor het eerst klinkt er kritiek op een zorgorganisatie na een moord. In 2019 was het de zaak van drievoudig moordenaar Thijs H., nu is er de casus Paul O., en volgens betrokkenen hadden alle moorden voorkomen kunnen worden.

Thijs H. schets in rechtbank
Deskundigen gaan Thijs H. opnieuw onderzoeken

De voor drie moorden veroordeelde Thijs H. wordt opnieuw onderzocht door een psycholoog en psychiater. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald.

Thijs H. Brunssummerheide
Geestelijke toestand Thijs H. mogelijk opnieuw onderzocht

Er komt mogelijk nieuw onderzoek naar de geestelijke gesteldheid van drievoudig moordenaar Thijs H. (29). Dat werd vrijdag bekend tijdens een zitting in het hoger beroep in de zaak van de Brunssumer.

Thijs h. in rechtbank
Thijs H. ontdaan: 'Ouders geschoffeerd door de rechtbank'

Thijs H. gaat in beroep tegen zijn straf, onder meer omdat hij vindt dat zijn ouders geschoffeerd zijn door de rechters in Maastricht. Dat zei de veroordeelde Brunssumer vrijdag tijdens een regiezitting bij het gerechtshof in Den Bosch.

Thijs H. Brunssummerheide
Hoger beroep drievoudig moordverdachte Thijs H. van start

Het gerechtshof in Den Bosch maakt vrijdag een begin met het hoger beroep van drievoudig moordverdachte Thijs H. Het gaat om een zogeheten regiezitting, waarin eventuele onderzoekswensen van H. en het Openbaar Ministerie worden besproken.

Thijs H. Brunssummerheide
Volgende zitting in beroep Thijs H. eind maart

Het hoger beroep in de zaak tegen drievoudig moordenaar Thijs H. uit Brunssum wordt eind maart vervolgd.

politiebeeld Thijs H._HD
Voorarrest Thijs H. in hoger beroep verlengd

Het hof in Den Bosch heeft dinsdag het voorarrest van Thijs H. (29) verlengd.

Thijs H._HD
Hoger beroep drievoudig moordenaar Thijs H. van start

Bij het hof in Den Bosch begint dinsdag het hoger beroep tegen drievoudig moordenaar Thijs H.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie