Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Thijs Coppus wilde zelf niet op kieslijst SP

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 15:43

Thijs Coppus zegt er zelf voor gekozen te hebben om niet op de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar te staan.

De oud-fractievoorzitter van de SP in het Limburgs Parlement en in Horst aan de Maas gaat vanaf eind september aan de slag op en vanuit het hoofdkantoor van zijn partij in Amersfoort.

'Bewuste keuze'
"Ik vind partijwerk leuker en uitdagender dan een Kamerlidmaatschap, wil graag overal in het land actief zijn', aldus Coppus over wat hij 'een bewuste keuze' noemt.

Verkiesbare plaats
Vier jaar geleden stond Coppus op de 29e plaats van de kandidatenlijst. Op het moment van presentatie leek dat een verkiesbare plaats op basis van de peilingen. Maar bij de verkiezingen behaalde de SP uiteindelijk maar 15 zetels.Coppus is sinds twee-en-een-half jaar fractiemedewerker van de SP in de Tweede Kamer. Daar stopt hij dus eind september mee.

Coppus zegt dat met plezier te hebben gedaan maar het werk in de afdelingen toch te hebben gemist. Eerder deed hij scholingswerk voor de SP.

Ron Meyer
In een tweet noemt Coppus - die tegenwoordig in Leiden woont - de voorgestelde kandidatenlijst 'een mooi, strijdbaar team'. Daarop zijn drie Limburgers terug te vinden. Landelijk voorzitter Ron Meyer staat 22e. Hij is ook fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Heerlen.

Lees ook: Plek op kieslijst Tweede Kamer voor SP-voorzitter Meyer.

Ton Heerschop
De Venlose fractievoorzitter Ton Heerschop is de hoogste Limburger op de lijst met een 19e plek. Raadslid Bert Peterse uit Weert staat 25e.

Op 14 januari wordt de lijst definitief vastgesteld op een congres van de SP.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie vraagt steun voor regionaal investeringspact
Heerlen blijft SP vergoeding SP'ers betalen
Plek op kieslijst Tweede Kamer voor SP-voorzitter Meyer
Jan Smeets weer op kandidatenlijst PvdA
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen