Overslaan en naar de inhoud gaan

Thijs Coppus wilde zelf niet op kieslijst SP

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 15:43

Thijs Coppus zegt er zelf voor gekozen te hebben om niet op de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar te staan.

De oud-fractievoorzitter van de SP in het Limburgs Parlement en in Horst aan de Maas gaat vanaf eind september aan de slag op en vanuit het hoofdkantoor van zijn partij in Amersfoort.

'Bewuste keuze'
"Ik vind partijwerk leuker en uitdagender dan een Kamerlidmaatschap, wil graag overal in het land actief zijn', aldus Coppus over wat hij 'een bewuste keuze' noemt.

Verkiesbare plaats
Vier jaar geleden stond Coppus op de 29e plaats van de kandidatenlijst. Op het moment van presentatie leek dat een verkiesbare plaats op basis van de peilingen. Maar bij de verkiezingen behaalde de SP uiteindelijk maar 15 zetels.Coppus is sinds twee-en-een-half jaar fractiemedewerker van de SP in de Tweede Kamer. Daar stopt hij dus eind september mee.

Coppus zegt dat met plezier te hebben gedaan maar het werk in de afdelingen toch te hebben gemist. Eerder deed hij scholingswerk voor de SP.

Ron Meyer
In een tweet noemt Coppus - die tegenwoordig in Leiden woont - de voorgestelde kandidatenlijst 'een mooi, strijdbaar team'. Daarop zijn drie Limburgers terug te vinden. Landelijk voorzitter Ron Meyer staat 22e. Hij is ook fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Heerlen.

Lees ook: Plek op kieslijst Tweede Kamer voor SP-voorzitter Meyer.

Ton Heerschop
De Venlose fractievoorzitter Ton Heerschop is de hoogste Limburger op de lijst met een 19e plek. Raadslid Bert Peterse uit Weert staat 25e.

Op 14 januari wordt de lijst definitief vastgesteld op een congres van de SP.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie vraagt steun voor regionaal investeringspact
Heerlen blijft SP vergoeding SP'ers betalen
Plek op kieslijst Tweede Kamer voor SP-voorzitter Meyer
Jan Smeets weer op kandidatenlijst PvdA
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen