Overslaan en naar de inhoud gaan

Thewessen haalt ondanks megaklap finish Dakar

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 13:46

André Thewessen en zijn navigator Stijn Bastings hebben ondanks een megaklap in de voorlaatste etappe de finish van de woestijnrally bereikt.

De debutant in de Dakar beëindigt de zwaarste woestijnrally ter wereld in het algemeen klassement op een 35ste plaats in zijn klasse. Thewessen reed in de SSV-klasse. Hierin rijden lichte tweewielaangedreven buggy's.

Vijf keer over de kop
De rallyrijder uit Schimmert sloeg in de voorlaatste rit, nadat hij op topsnelheid door een andere deelnemer werd aangereden, met zijn bolide vijf keer over de kop. Na urenlange reparaties aan zijn rallybuggy kon hij zijn weg vervolgen.

Acht minuten voor uitsluiting
Door de klap werkte zijn GPS-signaal niet meer en kon de organisatie Thewessen niet meer op afstand volgen. Er werd gevreesd dat een zoekactie gestart moest worden om de mogelijk gestrande equipe te vinden. Acht minuten voor het verstrijken van de tijdslimiet verschenen er twee kleine lampjes in de woestijn. Thewessen en Bastings wisten met hun gehavende bolide het bivak maar net te halen.

Anderhalf uur slaap
Thewessen en zijn team zijn de hele nacht bezig geweest om de zwaar gehavende auto te herstellen. Hij heeft slechts anderhalf uur geslapen voordat hij weer aan de start van de laatste etappe verscheen.

Doelstelling geslaagd
Deze laatste rit leverde niet al te veel problemen op waardoor hij zijn doelstelling voor deze Dakar heeft gehaald. Thewessen had het uitrijden van de rally vooraf als voornemen gesteld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen