Overslaan en naar de inhoud gaan

Thewessen haalt ondanks megaklap finish Dakar

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 13:46

André Thewessen en zijn navigator Stijn Bastings hebben ondanks een megaklap in de voorlaatste etappe de finish van de woestijnrally bereikt.

De debutant in de Dakar beëindigt de zwaarste woestijnrally ter wereld in het algemeen klassement op een 35ste plaats in zijn klasse. Thewessen reed in de SSV-klasse. Hierin rijden lichte tweewielaangedreven buggy's.

Vijf keer over de kop
De rallyrijder uit Schimmert sloeg in de voorlaatste rit, nadat hij op topsnelheid door een andere deelnemer werd aangereden, met zijn bolide vijf keer over de kop. Na urenlange reparaties aan zijn rallybuggy kon hij zijn weg vervolgen.

Acht minuten voor uitsluiting
Door de klap werkte zijn GPS-signaal niet meer en kon de organisatie Thewessen niet meer op afstand volgen. Er werd gevreesd dat een zoekactie gestart moest worden om de mogelijk gestrande equipe te vinden. Acht minuten voor het verstrijken van de tijdslimiet verschenen er twee kleine lampjes in de woestijn. Thewessen en Bastings wisten met hun gehavende bolide het bivak maar net te halen.

Anderhalf uur slaap
Thewessen en zijn team zijn de hele nacht bezig geweest om de zwaar gehavende auto te herstellen. Hij heeft slechts anderhalf uur geslapen voordat hij weer aan de start van de laatste etappe verscheen.

Doelstelling geslaagd
Deze laatste rit leverde niet al te veel problemen op waardoor hij zijn doelstelling voor deze Dakar heeft gehaald. Thewessen had het uitrijden van de rally vooraf als voornemen gesteld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen