Overslaan en naar de inhoud gaan

Theu Boermans vond zichzelf te vroom: 'zorgelijk overdreven'

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 16:22

Regisseur Theu Boermans uit Venlo was vroeger naar eigen zeggen te vroom.

In een interview in weekblad Elsevier praat hij over zijn jeugd, hoe hij opgroeide in een katholiek gezin. "Niemand die zo hard geloofde in God als ik, in mijn kindertijd. Ik was misdienaar. Zorgelijk overdreven, ik was gewoon te vroom. (...) Tot de jaren van verstand komen, en dan slaat dat wonderwel hard in. Ik vind de rituelen nog steeds heel mooi, maar ik verloor mijn geloof."

Jeanne d'Arc
​Boermans, zoon van de bekende Venlose liedjesschrijver Frans, deed zijn bekentenissen in een artikel rondom zijn nieuwste productie: Jeanne d'Arc, uitgevoerd door het Nationaal Toneel. Boermans is de artistiek leider van dit gezelschap. De toneelvoorstelling gaat binnenkort in première in Den Haag en duurt ongeveer drie uur.

"In principe gaat het over een meisje dat zich niet herkent in de wereld om haar heen, niet weet wat voor een rol ze daarin moet spelen, die de wereld verlogen vindt, onoprecht en onwaar", aldus Boermans in het artikel.

Nationaal Toneel
Boermans
zal nog een jaar verbonden blijven aan het Nationaal Toneel. Dan is hij 68, maar gaat hij zeker nog niet stilzitten. Er zijn nog een aantal projecten waar hij bij betrokken is. "Er komt een opvolger aan van Soldaat van Oranje, gebaseerd op Nieuw Amsterdam. De oorsprong van de stad der steden, New York, zoals beschreven in het boek van Russell Shorto over Amsterdam."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Theu Boermans stopt als directeur Nationaal Toneel
2 miljoen bezoekers voor Boermans' Soldaat van Oranje
Theaterstuk Anne stopt in januari
Theu Boermans
Boermans even ‘thuis’ tijdens Limburgse première Amadeus
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen