Overslaan en naar de inhoud gaan

Theu Boermans vond zichzelf te vroom: 'zorgelijk overdreven'

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 16:22

Regisseur Theu Boermans uit Venlo was vroeger naar eigen zeggen te vroom.

In een interview in weekblad Elsevier praat hij over zijn jeugd, hoe hij opgroeide in een katholiek gezin. "Niemand die zo hard geloofde in God als ik, in mijn kindertijd. Ik was misdienaar. Zorgelijk overdreven, ik was gewoon te vroom. (...) Tot de jaren van verstand komen, en dan slaat dat wonderwel hard in. Ik vind de rituelen nog steeds heel mooi, maar ik verloor mijn geloof."

Jeanne d'Arc
​Boermans, zoon van de bekende Venlose liedjesschrijver Frans, deed zijn bekentenissen in een artikel rondom zijn nieuwste productie: Jeanne d'Arc, uitgevoerd door het Nationaal Toneel. Boermans is de artistiek leider van dit gezelschap. De toneelvoorstelling gaat binnenkort in première in Den Haag en duurt ongeveer drie uur.

"In principe gaat het over een meisje dat zich niet herkent in de wereld om haar heen, niet weet wat voor een rol ze daarin moet spelen, die de wereld verlogen vindt, onoprecht en onwaar", aldus Boermans in het artikel.

Nationaal Toneel
Boermans
zal nog een jaar verbonden blijven aan het Nationaal Toneel. Dan is hij 68, maar gaat hij zeker nog niet stilzitten. Er zijn nog een aantal projecten waar hij bij betrokken is. "Er komt een opvolger aan van Soldaat van Oranje, gebaseerd op Nieuw Amsterdam. De oorsprong van de stad der steden, New York, zoals beschreven in het boek van Russell Shorto over Amsterdam."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Theu Boermans stopt als directeur Nationaal Toneel
2 miljoen bezoekers voor Boermans' Soldaat van Oranje
Theaterstuk Anne stopt in januari
Theu Boermans
Boermans even ‘thuis’ tijdens Limburgse première Amadeus
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen