Overslaan en naar de inhoud gaan

Thermae 2000 vult baden na verplichte sluiting

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2020 - 17:53

Wellnesscentrum Thermae 2000 is begonnen met het vullen van de thermale baden.

De afgelopen maanden moest het wellnesscentrum op de Cauberg in Valkenburg net als vele andere zaken de deuren sluiten. De komende gaan de poorten in stapjes weer open.

Lees ook: Thermae 2000 opent in stapjes

Renovatie
Tijdens de verplichte sluiting zijn de baden gerenoveerd. "We hebben van de nood een deugd gemaakt" vertelt Bastiaan Klomp, directeur van Thermae 2000. "We zijn bezig met de laatste afwerkingen, zodat we donderdag weer open kunnen voor hotelgasten" aldus Klomp.

Vullen
"In totaal gaat het om 1200 kubieke meter thermaal water dat we moeten oppompen. Afkomstig uit een bron die hier op 381 meter diepte ligt," aldus Klomp. Naar verwachting duurt het dag of vier voor alle baden weer zijn gevuld. De komende dagen wordt het water gezuiverd met zo min mogelijk chloor. "Het is vooral een kwestie van de pH-waardes goed krijgen" aldus Klomp.

Rondjes
Net als bij andere bedrijven worden er bij Thermae 2000 looproutes aangelegd rond de baden. In de zwembaden zelf zullen zwemroutes ontstaan. "Het grote voordeel hier is dat je rondjes kunt zwemmen door de baden" zegt Klomp.

Spannend
Voor Klomp en zijn personeel is het nog even spannend of de zwembaden al open mogen. Hiervoor moet toestemming komen van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. "Het is wachten op het verlossende telefoontje" aldus Klomp "Wat zou betekenen dat we woensdagavond de eerste gasten mogen ontvangen".

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen