Overslaan en naar de inhoud gaan

Thermae 2000 vult baden na verplichte sluiting

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2020 - 17:53

Wellnesscentrum Thermae 2000 is begonnen met het vullen van de thermale baden.

De afgelopen maanden moest het wellnesscentrum op de Cauberg in Valkenburg net als vele andere zaken de deuren sluiten. De komende gaan de poorten in stapjes weer open.

Lees ook: Thermae 2000 opent in stapjes

Renovatie
Tijdens de verplichte sluiting zijn de baden gerenoveerd. "We hebben van de nood een deugd gemaakt" vertelt Bastiaan Klomp, directeur van Thermae 2000. "We zijn bezig met de laatste afwerkingen, zodat we donderdag weer open kunnen voor hotelgasten" aldus Klomp.

Vullen
"In totaal gaat het om 1200 kubieke meter thermaal water dat we moeten oppompen. Afkomstig uit een bron die hier op 381 meter diepte ligt," aldus Klomp. Naar verwachting duurt het dag of vier voor alle baden weer zijn gevuld. De komende dagen wordt het water gezuiverd met zo min mogelijk chloor. "Het is vooral een kwestie van de pH-waardes goed krijgen" aldus Klomp.

Rondjes
Net als bij andere bedrijven worden er bij Thermae 2000 looproutes aangelegd rond de baden. In de zwembaden zelf zullen zwemroutes ontstaan. "Het grote voordeel hier is dat je rondjes kunt zwemmen door de baden" zegt Klomp.

Spannend
Voor Klomp en zijn personeel is het nog even spannend of de zwembaden al open mogen. Hiervoor moet toestemming komen van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. "Het is wachten op het verlossende telefoontje" aldus Klomp "Wat zou betekenen dat we woensdagavond de eerste gasten mogen ontvangen".

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen