Overslaan en naar de inhoud gaan

Thermae 2000 opent in stapjes

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 6:00

Wellnesscentrum Thermae 2000 in Valkenburg aan de Geul gaat de komende maanden stap voor stap weer open.

"Op 20 mei gaan de baden open voor hotelgasten en begin juni openen we onze restaurants", vertelt directeur Bastiaan Klomp. "De sauna's mogen hopelijk op 1 september weer in gebruik worden genomen."

Sauna
Afgelopen woensdag maakte het kabinet duidelijk dat sauna's tot ten minste 1 september dicht blijven. Voor Klomp en zijn personeel was dat in eerste instantie even schrikken. "Je hoort zoiets en dan denk je, wat betekent dat voor ons", vertelt Klomp. "Maar dan ga je denken; wat kan nog wel?".

Omdat de sauna's slechts een onderdeel zijn van het wellnessresort op de Cauberg kan het kuuroord wel gedeeltelijk de deuren weer openen.

Kosten
"We gaan het in stappen doen", zegt Klomp. "In eerste instantie zijn we alleen open voor hotelgasten, en zodra de horeca open mag zullen wij ook weer daggasten ontvangen." Op een normale dag komen er in het kuuroord tegen de 600 gasten per dag, met de huidige voorschriften is dat onhaalbaar. "Als je kijkt naar de personeelskosten en de vaste lasten, dan spelen we zeker niet quitte, maar we zijn liever met gasten bezig dan dat we stilzitten."

Video: L1

Rondjes
Net als bij andere bedrijven zullen er bij Thermae 2000 looproutes ontstaan. Ook in de zwembaden worden routes aangebracht. "Het grote voordeel hier is dat je rondjes kunt zwemmen door de baden", zegt Klomp.

Hoe het gebruik van de kleedkamers er straks uit moet gaan zien weet Klomp nog niet. "We wachten daarvoor op een protocol van de zwembadbranche", aldus Klomp. "Dat verwachten we vandaag of morgen."

Verbouwing
De afgelopen weken heeft het bedrijf van de nood een deugd gemaakt door de zwembaden droog te leggen en te renoveren. Volgende week zullen de eerste baden weer gevuld worden met water. "In totaal gaat het om 1200 kubieke meter thermaal water dat we moeten oppompen. Afkomstig uit een bron die hier op 381 meter diepte ligt," aldus Klomp. Naar verwachting duurt het dag of vier voor alle baden weer zijn gevuld.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen