Overslaan en naar de inhoud gaan

Thermae 2000 opent in stapjes

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 6:00

Wellnesscentrum Thermae 2000 in Valkenburg aan de Geul gaat de komende maanden stap voor stap weer open.

"Op 20 mei gaan de baden open voor hotelgasten en begin juni openen we onze restaurants", vertelt directeur Bastiaan Klomp. "De sauna's mogen hopelijk op 1 september weer in gebruik worden genomen."

Sauna
Afgelopen woensdag maakte het kabinet duidelijk dat sauna's tot ten minste 1 september dicht blijven. Voor Klomp en zijn personeel was dat in eerste instantie even schrikken. "Je hoort zoiets en dan denk je, wat betekent dat voor ons", vertelt Klomp. "Maar dan ga je denken; wat kan nog wel?".

Omdat de sauna's slechts een onderdeel zijn van het wellnessresort op de Cauberg kan het kuuroord wel gedeeltelijk de deuren weer openen.

Kosten
"We gaan het in stappen doen", zegt Klomp. "In eerste instantie zijn we alleen open voor hotelgasten, en zodra de horeca open mag zullen wij ook weer daggasten ontvangen." Op een normale dag komen er in het kuuroord tegen de 600 gasten per dag, met de huidige voorschriften is dat onhaalbaar. "Als je kijkt naar de personeelskosten en de vaste lasten, dan spelen we zeker niet quitte, maar we zijn liever met gasten bezig dan dat we stilzitten."

Video: L1

Rondjes
Net als bij andere bedrijven zullen er bij Thermae 2000 looproutes ontstaan. Ook in de zwembaden worden routes aangebracht. "Het grote voordeel hier is dat je rondjes kunt zwemmen door de baden", zegt Klomp.

Hoe het gebruik van de kleedkamers er straks uit moet gaan zien weet Klomp nog niet. "We wachten daarvoor op een protocol van de zwembadbranche", aldus Klomp. "Dat verwachten we vandaag of morgen."

Verbouwing
De afgelopen weken heeft het bedrijf van de nood een deugd gemaakt door de zwembaden droog te leggen en te renoveren. Volgende week zullen de eerste baden weer gevuld worden met water. "In totaal gaat het om 1200 kubieke meter thermaal water dat we moeten oppompen. Afkomstig uit een bron die hier op 381 meter diepte ligt," aldus Klomp. Naar verwachting duurt het dag of vier voor alle baden weer zijn gevuld.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen