Lening van 7 miljoen voor kuuroord Thermae 2000

De eigenaar van Thermae 2000 krijgt een lening van 7 miljoen euro van de provincie voor een forse uitbreiding en vernieuwing van het kuuroord op de Cauberg in Valkenburg.

Steun voor forse lening aan kuuroord Thermae 2000

Een provinciale lening van zeven miljoen euro voor een grote uitbreiding van Thermae 2000 moet kunnen.

Thermae 2000 Valkenburg Wellness Sauna
Provincie wil kuuroord 7 miljoen lenen voor uitbreiding

Het provinciebestuur wil een lening van 7 miljoen euro verstrekken voor een forse uitbreiding en vernieuwing van wellnesscentrum Thermae 2000 op de Cauberg in Valkenburg.

RTL-helikoptervluchten niet betaald door provincie

De helikoptervluchten voor het televisieprogramma RTL Breakfast Club worden niet betaald uit de bijdrage van twee ton die de provincie geeft aan het programma.

Kritiek op BN'ers in helikopter naar 'ver Limburg'

Is het normaal dat Bekende Nederlanders door RTL 4 per helikopter naar 'het verre' Limburg worden gevlogen voor een talkshow? Dat is een vraag waarover nu ook het provinciebestuur zich mag gaan uitspreken.

RTL Breakfast Club
BN'ers met helikopter naar tv-opnames in Valkenburg

Voor het nieuwe televisieprogramma 'RTL Breakfast Club' worden bekende Nederlanders per helikopter ingevlogen naar Valkenburg.

Thermae 2000 Valkenburg Wellness Sauna
Oprichter van Thermae 2000 in Valkenburg is overleden

Henk Verschuur, mede-grondlegger van kuuroord Thermae 2000 in Valkenburg, is dinsdag in het Belgische Rekem overleden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda