Lening van 7 miljoen voor kuuroord Thermae 2000

De eigenaar van Thermae 2000 krijgt een lening van 7 miljoen euro van de provincie voor een forse uitbreiding en vernieuwing van het kuuroord op de Cauberg in Valkenburg.

Steun voor forse lening aan kuuroord Thermae 2000

Een provinciale lening van zeven miljoen euro voor een grote uitbreiding van Thermae 2000 moet kunnen.

Thermae 2000 Valkenburg Wellness Sauna
Provincie wil kuuroord 7 miljoen lenen voor uitbreiding

Het provinciebestuur wil een lening van 7 miljoen euro verstrekken voor een forse uitbreiding en vernieuwing van wellnesscentrum Thermae 2000 op de Cauberg in Valkenburg.

RTL-helikoptervluchten niet betaald door provincie

De helikoptervluchten voor het televisieprogramma RTL Breakfast Club worden niet betaald uit de bijdrage van twee ton die de provincie geeft aan het programma.

Kritiek op BN'ers in helikopter naar 'ver Limburg'

Is het normaal dat Bekende Nederlanders door RTL 4 per helikopter naar 'het verre' Limburg worden gevlogen voor een talkshow? Dat is een vraag waarover nu ook het provinciebestuur zich mag gaan uitspreken.

RTL Breakfast Club
BN'ers met helikopter naar tv-opnames in Valkenburg

Voor het nieuwe televisieprogramma 'RTL Breakfast Club' worden bekende Nederlanders per helikopter ingevlogen naar Valkenburg.

Thermae 2000 Valkenburg Wellness Sauna
Oprichter van Thermae 2000 in Valkenburg is overleden

Henk Verschuur, mede-grondlegger van kuuroord Thermae 2000 in Valkenburg, is dinsdag in het Belgische Rekem overleden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden