Overslaan en naar de inhoud gaan

Theo Bovens is voorzitter van Skanfonds

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 21:45

Gouverneur Theo Bovens is voorzitter geworden van het Skanfonds.

Dat is een landelijk fonds dat plaatselijke initiatieven van burgers ondersteunt die zich het lot aantrekken van kwetsbare mensen in hun directe omgeving.

Initiatieven van burgers
Daarbij gaat het bijvoorbeeld om dak- en thuislozen, ouderen in een zorginstelling die nooit bezoek krijgen of kinderen die opgroeien in armoede.
In 2013 kregen 540 initiatieven ondersteuning. In totaal ging het om bijna 9,5 miljoen euro.

Bijzondere werkwijze
Volgens Bovens is de werkwijze van het Skanfonds heel bijzonder. "De initiatieven komen voort uit betrokkenheid, zijn dichtbij en persoonlijk en daarom erg effectief. Meer dan als wij zelf projecten zouden verzinnen", vertelt de gouverneur.

Eerste zelfstandige voorzitter
Het Skanfonds bestaat al 57 jaar en werd in 1957 opgericht door omroepvereniging KRO onder de naam Stichting Katholieke Noden.
Daarom werd het voorzitterschap tot nu toe automatisch bekleed door de voorzitter van de Raad van Toezicht van de KRO. Bovens is de eerste zelfstandige voorzitter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bovens: 'Affaire-Hoes kent alleen maar verliezers'
Limburgse vlag
Bijna waren alle Limburgers Maastrichtenaren
'Nachtsjiech' bij de bakker voor de gouverneur
Gouverneur eet erop los voor de Voedselbank
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen