Overslaan en naar de inhoud gaan

Theo Bovens over kritiek op benoeming: 'Gaat niet over mij'

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 14:03

Oud-gouverneur Theo Bovens kijkt er ondanks de kritiek op zijn benoeming naar uit om aan de slag te gaan als burgemeester van Enschede.

Donderdag werd bekend dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren zich geschoffeerd voelt door de commissaris van de koning in Overijssel. Die zou niet volgens de afspraken hebben gecommuniceerd met de minister over de benoeming van Bovens.

Lees ook: Minister 'geschoffeerd' door benoeming Bovens in Enschede

Twitter
De commissaris van de koning stuurde woensdag een app-bericht naar de minister en maakte een uur later het nieuws bekend op Twitter. De afspraak is dat de minister 'tijdig' wordt geïnformeerd zodat ze zich kan beraden. In het geval van 'bestuurlijk gevoelige situaties', is de afspraak dat de minister wordt gebeld. Omdat Bovens in april opstapte vanwege een integriteitskwestie die plaatsvond onder zijn verantwoordelijkheid als gouverneur, zou daar in dit geval zeker sprake van zijn. Het hele college stapte destijds op in het kielzog van de affaire rondom Herman Vrehen.

Niet over mij
Bovens reageerde vrijdag op het incident. "Het gaat niet over mij, het gaat over de procedure die gevolgd is en dat is echt iets voor Overijssel en de minister. Ik heb uitdrukkelijk het signaal gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat het niet over de kwaliteiten van Theo Bovens gaat. Dat is voor mij voldoende."

Toch lijkt het een vervelende start in Enschede voor Bovens. Hij is nog niet eens begonnen en er is al kritiek op zijn benoeming. Veel wil hij er niet over kwijt. "Het gaat niet over mezelf als persoon, dat scheelt."

Video L1

Verhuizen
Het is de bedoeling dat Theo Bovens volgende maand begint als burgemeester in Enschede. Hij gaat op zoek naar een woning in de stad. "Heen en weer pendelen is geen optie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen